Celjske svečke za SDS

Tudi večkrat obsojeni Edin Džambić ni zadovoljen s pravosodjem.

Objavljeno
06. junij 2013 17.44
SDS Celje
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje - Varnostniki sodišča so včeraj navsezgodaj zjutraj s stopnišča pred vhodom v poslopje celjskega sodišča v Prešernovi ulici odstranili sveče in o tem napisali poročilo. Sveče je dan prej prižgalo nekaj celjskih funkcionarjev in članov SDS. Na stopnišču je ostalo le nekaj belih solz parafina.

Približno deset članov Mestnega odbora SDS Celje se je v sredo popoldne zbralo pred celjskim sodnim poslopjem. Na vrhu stopnišča pred glavnim vhodom v sodno palačo so prižgali sveče in se fotografirali.

Med nezadovoljnimi zaradi obsodbe Janeza Janše, Ivana Črnkoviča in Antona Krkoviča na prvostopenjskem sodišču je bil ob podpredsednici SDS Sonji Ramšak - stranka oziroma njen predsednik skoraj mesec dni po kongresu v Celju še ni objavila morebitnih novih imen obeh podpredsednikov - spet tudi njen spremljevalec Edin Džambić. Njegove fotografije z dogodkov SDS, na katerih je do lani spremljal Ramšakovo, so večinoma sicer izginile s spletnih strani stranke, tokrat pa se je ob poslanki spet javno pojavil.

Džambić gotovo ne more biti zadovoljen z delom pravosodja, saj je bil v letih od 1998 do 2010 večkrat pravnomočno obsojen zaradi goljufanja trgovin. Prav zdaj na Višjem sodišču v Celju na odločitev sodišča čaka preizkus pogojne kazni za primer, v katerem je bil marca 2010 zaradi nadaljevanih dejanj goljufije obsojen na pogojno zaporno kazen leta in pol zapora s preizkusno dobo petih let.

Med pomembnejšimi člani SDS, ki so v Celju včeraj mirno izrazili nezadovoljstvo z odločitvijo ljubljanskega sodišča, je bil tudi direktor Splošne bolnišnice Celje Marjan Ferjanc.