Cene goriva: malo gor, malo dol

Bencina se bosta z jutrišnjim dnem nekoliko pocenila, dizel in kurilno olje pa podražila.

Objavljeno
29. februar 2016 15.05
B. K.
B. K.
Ljubljana − Z jutrišnjim dnem se spet spreminjajo maloprodajne cene goriva: oba bencina se bosta malo pocenila, za dizelsko gorivo in kurilno olje pa bo treba odšteti malo več. Spremembo cene še vedno diktirajo vladni modeli za oblikovanje cen.

Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina bo 0,7 stotina cenejši in bo stal 1,112 evra. Stooktanski bencin se bo pocenil za 0,6 centa, stal pa bo 1,165 evra za liter. Dizelsko gorivo se bo podražilo ravno toliko (za 0,8 centa), da bo preračun postal silno preprost, stalo bo okrogel evro za liter. Kurilno olje pa bo v naslednjem obdobju dražje za en cent pri litru, njegova maloprodajna cena pa bo 0,664 evra.

Pri 50-litrskem rezervoarju boste torej plačali 0,4 evra več, če vozite dizla, oziroma 0,35 evra manj, če ima vaš jekleni konjiček bencinski motor.

Za liter avtoplina bo na specializirani črpalki Butan plin na Verovškovi ulici v Ljubljani ter na črpalki v Izoli potrebno odšteti 0,529 evra. Na Petrolu bo na bencinskih servisih v Ljubljani na Litijski cesti in v Kranju na Primskovem avtoplin stal 0,510 evra za liter, na ostalih bencinskih servisih pa je 0,575 evra liter.