Čeprav poceni, parkirnina razburja

Velenjčani morajo plačevati parkirnino tudi pred svojimi bloki.

Objavljeno
21. oktober 2016 10.28
Velenje parkiranje
Brane Piano
Brane Piano
Velenje − Na dveh območjih v središču mesta, modrih conah A in B, je parkiranje vozil v Velenju urejeno podobno kot v drugih slovenskih mestih. Po 40 centov na uro je treba ob delovnih dneh plačati med 7. uro in 15.30, sicer je parkiranje brezplačno. A Velenjčane jezi, da morajo parkirnino − razen prvih dveh ur ob delovnih dneh in štirih ur ob prostih dneh − plačevati tudi v blokovskih naseljih, tako imenovanih conah C in D.

Gre za blokovsko naselje okoli Kardeljevega trga ter od mesta nekoliko odmaknjeno in zelo strnjeno naselje blokov na Gorici. Občina občasno prilagaja režim in cene parkiranja mirujočemu prometu. Nazadnje so to storili letos marca.

Po drugi strani pa za stanovalce Kardeljevega trga in Gorice parkiranje ni drago − za dovolilnico za parkiranje za prvi avtomobil plačajo le osem, za drugega pa 30 evrov na leto. Na občini pravijo, da se zavedajo problema plačevanja parkiranja za tretji avtomobil, pa tudi za avtomobile ljudi, ki v naseljih stanujejo, a tam niso tudi prijavljeni, ter za avtomobile obiskovalcev obeh naselij.