Cerkljanska šola jo je odnesla z opozorili

Inšpekcijski pregled: Ravnatelj pravi, da morajo opraviti le administrativne popravke.

Objavljeno
20. december 2014 12.09
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin

Cerkno – Bera inšpekcijskih pregledov na cerkljanski osnovni šoli, ki jih je v sporu z ravnateljem Milanom Koželjem izzval nekdanji župan Miran Ciglič, je prinesla »zgolj« nekaj opozoril. Nepravilnosti bodo v šoli odpravili takoj.

»Če nekdo želi iskati nepravilnosti, jih lahko do neskončnosti,« je povedal ravnatelj Milan Koželj in dodal: »Inšpekcije krivdnih dejanj niso odkrile. Zdaj je še stvar sveta šole in občine, da pregleda poročila.«

Inšpektorji so vrata šole letos prestopili kar devetkrat, odkar je Ciglič spomladi šolski inšpektorat zaprosil za izvedbo nadzora dela ravnatelja. Opozoril je na slabo gospodarjenje in pomanjkljivo skrb za objekt ter domnevne nepravilnosti v poslovanju, med drugim na sistematizacijo in plačevanje učiteljev v podaljšanem bivanju in zaposlovanje učiteljev ter razpis za izvedbo šolskih prevozov.

Zaradi ugotovitev šolske in delovne inšpekcije ter finančnih revizorjev je odstopila predsednica sveta šole. Medtem ko Koželj pravi, da opozorila zahtevajo zgolj administrativne popravke, ki jih bodo opravili takoj, je nekdanji župan prepričan, da poročila potrjujejo njegove sume.

»Če inšpekcija izreče globo instituciji in odgovorni osebi, ali je to potem dobro poslovanje?« se je še vprašal Miran Ciglič. Delovna inšpekcija v pregledih krivdne odpustitve delavke, zaposlitvenih pogodb in kontroli mobinga ni ugotovila krivdnih dejanj. Direktor občinske uprave Martin Raspet včeraj zadeve ni komentiral, ker da občina poročil inšpekcij še ni prejela.