Černač zaposlil obsojenega Hrvatina

Z uprave za pomorstvo na ministrstvo, kjer je brez razpisa postal podsekretar.

Objavljeno
07. december 2012 20.15
Slovenija, Ljubljana, 02.Julij2012, Novinarska konferenca ministra Zvonka Cernaca. Foto: Igor Zaplatil/DELO
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper – Ministrstvo za infrastrukturo je po imenovanju Valterja Subana za novega vršilca dolžnosti direktorja Uprave RS za pomorstvo v začetku decembra poskrbelo tudi za dotedanjega v. d. direktorja na tej upravi in predsednika koprskega odbora SDS Marijana Hrvatina, ki očitno ni izpolnjeval vseh pogojev za vodenje uprave za pomorstvo.

Marijana Hrvatina, ki je bil pred časom zaradi nezakonite uporabe službene kartice za nakup goriva za zasebni avto obsojen na pogojno kazen štirih mesecev zapora s štiriletno preizkusno dobo, so zaposlili v direktoratu za prostor na ministrstvu, ki ga vodi Zvonko Černač. Z ministrstva so nam odgovorili, da je zasedel mesto podsekretarja v sektorju za prostorsko načrtovanje, kjer bo do začetka marca nadomeščal uslužbenko na porodniškem dopustu. Na ministrstvu pravijo, da razpis za to mesto ni bil potreben, saj so ga zaposlili za določen čas. Kljub temu se bo Hrvatin ukvarjal z enim ključnih projektov ministrstva, to je s poglabljanjem vplovnih kanalov in pristaniških bazenov, ki bo omogočalo vplutje večjih kontejnerskih ladij. S tem delom se je Hrvatin delno ukvarjal že kot direktor na upravi za pomorstvo, ki je formalni naročnik posla.

Na novi funkciji je že obiskal Luko Koper, kjer se je pogovarjal z vodstvom družbe INPO, hčerinskega luškega podjetja, ki zaposluje predvsem invalide Luke Koper. Po neuradnih informacijah si je Hrvatin po odhodu iz uprave za pomorstvo želel, da bi zasedel direktorsko mesto prav v INPO, kjer bo v sredini prihodnjega leta Mirku Pavšiču potekel direktorski mandat. Pavšič se še ne namerava upokojiti ali se odpovedati vodenju družbe.

Hrvatin je predsednik občinskega odbora SDS v Kopru. Kot zanimivost povejmo, da je za vožnjo v Ljubljano na delovno mesto na ministrstvu smel vzeti dosedanji službeni avto uprave za pomorstvo, upravi pa so dodelili precej starejše vozilo iste znamke – renaulta laguno. Prejšnji direktorji uprave za pomorstvo niso imeli takšne sreče.