Cesta Čepovan - Most na Soči bo zaprta vsaj do ponedeljka

V ponedeljek si bodo kamniti podor in pobočje nad cesto še enkrat ogledali z geologom in se odločili o nadaljnjih ukrepih.

Objavljeno
09. januar 2016 12.37
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Most na Soči − Regionalna cesta Čepovan − Most na Soči bo za ves promet zaprta vsaj do ponedeljka, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal vodja vzdrževalne službe na Cestnem podjetju Nova Gorica (CPG) Vanči Premrl. V ponedeljek si bodo kamniti podor in predvsem pobočje nad cesto še enkrat ogledali z geologom in se odločili o nadaljnjih ukrepih.

Na cesto, ki leži nad naseljem Slap ob Idrijci, je v petek padlo okoli 30 kubičnih metrov kamenja, med njimi je tudi nekaj velikih skal. Problem pa predstavlja odlomljena kamnina sedem metrov nad cesto v velikosti okrog 300 kubičnih metrov, ki lahko pade vsak hip, piše STA. Zato so se skupaj z direktorjem Geologije Idrija Jožetom Janežem po današnjem ogledu odločili, da cesta do ponovnega ogleda v ponedeljek ostane zaprta za ves promet, je še povedal Premrl. Zaradi nevarnosti zato danes niso niti čistili ceste, pač pa bo tudi to moralo počakati do ponedeljka.

Janež je povedal, da je zaradi nekompaktne kamnine na pobočju možnost ponovnega podora, dodaja STA. Vendar pa po njegovem mnenju hiše pod cesto niso v nevarnosti. V ponedeljek naj bi se dokončno odločili, ali bodo kamenje na poškodovani brežini minirali in nato očistili cesto, ali ga bodo raje spodzidali.