Cesto na Jezersko bodo pregledovali vsak dan

Direkcija RS za ceste bo raziskala pobočje, s katerega je padel kamen in smrtno ranil avstrijsko motoristko.

Objavljeno
30. julij 2014 19.47
Nesreča v dolini Kokre
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj – Direkcija RS za ceste (DRSC) je naročila preučitev strmega pobočja, s katerega je v nedeljo, 27. julija, na cesto Jezersko–Preddvor padel kamen.

Ta je, kot smo poročali, smrtno ranil 58-letno avstrijsko državljanko, ki se je z Jezerskega proti Kranju kot sopotnica peljala na motornem kolesu 62-letnega motorista.

Podor se je zgodil na območju občine Preddvor, 4,5 kilometra od križišča v Tupaličah v smeri Jezerskega.

Iz službe za stike z javnostjo na DRSC so pojasnili, da to mesto doslej ni bilo problematično. Zagotovili so, da bodo poiskali in preučili žarišče, iz katerega izvira kamen.

O varnosti na cesti tudi v petek v Preddvoru

DRSC je začasno naročila tudi okrepljen nadzor pregledniške službe, in sicer bo preglednik namesto dvakrat na teden, kot to določa pravilnik, cesto na Jezersko oziroma brežino pregledoval vsak dan.

Na DRSC zadnje čase opažajo, da zaradi spremenjenih vremenskih razmer (žled, povečana količina padavin) tudi z brežin, ki so doslej veljale za neproblematične, padajo kamenje in drevesa. Z nadzornimi so se zato že dogovorili, naj spremljajo tudi ta pobočja. Na 15-kilometrski cesti je bilo že zdaj več opozorilnih tabel o padajočem kamenju.

Ali gre za primeren odziv upravljavca ceste, včeraj župan občine Jezersko Jurij Markič ni hotel komentirati. Dejal je le, da ima občutek, da se stvari premikajo. O tem, kako zagotoviti varnost v dolini Kokre oziroma najboljšo rešitev na tej nevarni cesti, pa bo župan, kot je dejal, govoril z najbolj odgovornimi jutri, v petek, na sestanku na sedežu občine Preddvor.