Cesto v Zgornjem Logu bo gradil CGP

Državna revizijska komisija je zavrnila pritožbi Strabaga in Trgograda.

Objavljeno
29. oktober 2013 19.50
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Litija, Ljubljana – Na javnem razpisu Direkcije RS za ceste (DRSC) za gradnjo dela glavne zasavske ceste čez železniško progo v Zgornjem Logu je bilo izbrano novomeško podjetje CGP. Na izbor sta se pritožili avstrijsko in litijsko podjetje Strabag in Trgograd, a ju je Državna revizijska komisija zavrnila.

Odločitev o oddaji naročila je postala pravnomočna, zato je podpis pogodbe z izbranim izvajalcem del že v teku, so sporočili z DRSC. Direktor podjetja Trgograd Andrej Poglajen je za Delo povedal, da je bila njihova ponudba za dva odstotka nižja od konkurenčnega podjetja, zato meni, da bi morali biti izbrani. Pravico na sodišču ne nameravajo iskati, je še dodal Poglajen.

Vodja službe za evropske zadeve in tehnično regulativo na DRSC Irena Zore Willenpart je za Delo dejala, da je bila gradnja 1600 metrov ceste in nadvoza čez železniško progo v dolžini 164 metrov na glavni cesti Ljubljana–Litija v Zgornjem Logu oddana Novomeščanom v vrednosti 5,69 milijona evrov. DRSC ima pridobljeno gradbeno dovoljenje, kakor tudi vsa zemljišča razen treh, na katerih pa imajo pravico graditi na podlagi sklepa o uvedbi postopka razlastitve. Ocenjena vrednost naložbe znaša 9,5 milijona evrov, pri čemer bo 7,6 milijona evrov dal Evropski sklad za regionalni razvoj. Anton Hrastar iz CGP je povedal, da bodo v prihodnjih dneh podpisali pogodbo, z gradnjo pa nameravajo začeti že prihodnji mesec. Rok za dokončanje je 31. avgust 2015. To je zelo prometna cesta skozi naselje Zgornji Log in je glavna povezava Litije in Šmartnega pri Litiji z Ljubljano.