Čiščenje pohorskega kolesarskega parka bo stalo pet tisočakov

Občina Maribor je ponudbo poslala šestim podjetjem oziroma posameznikom, odzvali so se štirje.

Objavljeno
08. september 2015 16.29
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor

Maribor - Mestna občina Maribor (MOM) bo za čiščenje edine steze, ki jo bodo letos odprli v pohorskem kolesarskem parku namenila 5000 evrov. Interesente so občinarji iskali kar z neposredno ponudbo, ki so jo, kot so pojasnili, poslali šestim podjetjem oziroma posameznikom. Ponudbo so oddali štirje povabljenci

Na MOM so na vprašanje, zakaj niso raje objavili naročila manjše vrednosti in s tem omogočili vsem zainteresiranim enakovredno obravnavo, odgovorili, da so se »za direktno zbiranje ponudb za čiščenje in strojno obnovo steze Flow line odločili, ker želijo kot lastniki zadevo pred oddajo v najem urediti«. Takšen način oddaje del je po njihovih zagotovilih zakonit, kar je sicer za Delo, ko so na občini šele pripravljali kratko pojasnilo, za katero so potrebovali več kot dva delovna dneva, že potrdil profesor na Katedri za javno pravo Pravne fakultete v Mariboru ter direktor Inštituta za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor Boštjan Brezovnik.

Občina je iskala ponudnike za strojno in ročno košenje trave, za čiščenje ter za strojno obnovo trase. Izvajalca bo izbrala ta teden, medtem ko bo bodoči najemnik zemljišč, po katerih poteka za zdaj edina legalna proga, predvidoma znan v drugi polovici meseca, najbrž kmalu po 18. septembru, ko bodo na občini odprli vse ponudbe.