Čistili bodo kljub sporu

Splošna bolnišnica Jesenice zaradi časovne stiske podaljšala pogodbo s podjetjem ISS.

Objavljeno
23. september 2015 20.42
račič urgenca
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Jesenice – Neporavnani računi med Splošno bolnišnico Jesenice (SBJ) in podjetjem ISS Facility Services (ISS), ki opravlja čistilne storitve v bolnišnici, ne bodo ovira za sklenitev aneksa k pogodbi za čiščenje za obdobje od prihodnjega meseca do konca ponovljenega razpisa za čistilni servis, ki je bil objavljen nedavno.

Čeprav podjetje ISS od jeseniške bolnišnice z izvršbo terja plačilo 127.000 evrov za varovanje, v bolnišnici pa zavračajo plačilo s pojasnilom, da je to podjetje izvajalo le receptorsko in ne varnostne službe, in čeprav bolnišnica od podjetja ISS terja vračilo 123.000 evrov za preveč plačan sanitarni material, so se sporazumeli za aneks, ki naj bi ga podpisali prihodnji teden, in podaljšanje ­pogodbe.

Bolnišnica je bila pri iskanju izvajalca čiščenja v časovni stiski, saj se bo pogodba z ISS iztekla konec tega meseca. Nov razpis so objavili že maja, vendar ni bil končan z izborom izvajalca. Direktor SBJ Janez Poklukar je pojasnil, da noben ponudnik ni izpolnjeval pogojev v sanacijskem programu, čeprav je mogoče iz vprašanj in pomislekov ponudnikov na portalu javnih naročil sklepati, da je bil razpis preslabo pripravljen.

Na Delovo vprašanje, ali so neplačani računi in časovna stiska bolnišnice, v kateri bi se brez čistilne službe po končani pogodbi z ISS konec septembra vse dejavnosti ustavile, vplivali na sklenitev aneksa, je Poklukar odgovoril, da je bilo podjetje ISS korektno pri sklenitvi dogovora. Podobno skopo so iz ISS sporočili, da se je SBJ odločila za podaljšanje pogodbe za čiščenje, vendar odločitev še ni dokončna.