Črni les ni primeren za begunski center

Župan predlagal nekaj drugih objektov in lokacij, kjer bi bilo center mogoče urediti z manj denarja in bi bil bolj primeren.

Objavljeno
03. marec 2016 23.03
F. M.
F. M.

Lenart - Srečanje lenarških občinskih svetnikov s predsednikom parlamenta Milanom Brglezom in državnim sekretarjem Boštjanom Šeficem ni nič bolj zbližalo stališč o načrtovani ureditvi nastanitvenega begunskega centra v nekdanjem hotelu Črni les v Zamarkovi pri Lenartu.

Pisnega dokumenta države z vsemi potrebnimi podatki in zagotovili, na osnovi katerih bi se pogovarjali in odločali, Lenarčani tudi tokrat niso dobili. Vsi svetniki, razen enega, so trdno zagovarjali stališče, da takšen center v ta hotel ne sodi. Župan Janez Kramberger je predlagal nekaj drugih objektov in lokacij, kjer bi bilo center mogoče urediti z manj denarja in bi bil bolj primeren.

»Naši ljudje so hudo proti takšnemu centru. Poleg tega je območje Črnega lesa in Komarnika opredeljeno kot območje posebnega pomena za turizem in rekreacijo. Že deset let si prizadevamo, da bi hotel dobil lastnika in bi zaživel, pa Probanka za to ni hotela niti slišati. Če pa bo enkrat tu begunski center, potem lahko to traja zelo dolgo,« pravi župan.