Črnjanski hotel za občino ostaja zaklet

Na razpisu brez kupca, poskusili bodo z neposrednim zbiranjem ponudb.

Objavljeno
22. maj 2014 11.17
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Črna na Koroškem – Za nakup hotela v Črni niti na ponovljenem javnem razpisu ni bilo ponudnika, zato bo občina poskusila z neposrednim zbiranjem ponudb. Če še ne bo uspeha, bodo v občini premislili, kako bi hotelsko stavbo preuredili za drugo dejavnost, že letos pa bi morali urediti vsaj zunanjost.

Občina Črna je hotel ponujala po izhodiščni ceni 136.000 evrov in po besedah županje Romane Lesjak si ga je ogledalo več interesentov, a ponudbe ni oddal nihče, niti dva domačina. Lesjakova to povezuje s stanjem hotela pa tudi finančni zalogaj je velik. »Vsi pričakujejo, da bo občina še naprej pomagala zagotavljati delovanje hotela, a to ni naša naloga, hotel smo dobili v last po nesreči, tako kot še nekaj drugih stavb v slabem stanju, saj je bil prenos na občino edino upanje zanje.«

Kupca bodo poskušali iskati z neposrednim zbiranjem ponudb, ki bo trajalo do 30. maja, prodajna pogodba pa bi morala biti sklenjena do 9. avgusta. V začetku je bil 1263 kvadratnih metrov velik hotel ocenjen na 400.000 evrov, nato na 200.000, najnovejša cenitev znaša 160.000 evrov. Lesjakova pravi, da so pripravljeni resnemu ponudniku znižati ceno do 115.600 evrov. »Glede na druge nepremičnine cena hotela ni visoka, največji vložek bi bil v obnovo restavracijskega dela – kuhinje in opreme.« Sobe so v dobrem stanju, občina v hotelu občasno tudi nastani svoje goste. Če jim hotela ne bo uspelo prodati niti do avgusta, v občini razmišljajo med drugim o tem, da bi sami odprli hotel, saj si želijo ohraniti turistično dejavnost. »Imamo nov sodoben kulturni dom, zraven pa podrtijo, ki kvari ugled. Še letos bi morali narediti nekaj glede zunanje podobe hotela.« V okviru prenove kulturnega doma so obnovili še vhod v hotel, a to je za zdaj tudi vse.