Cveto Uršič na čelo Karitasa

Dosedanji tajnik Imre Jerebic je bil na položaju 17 let. Novi petletni mandat bo Uršiču začel teči januarja 2018.

Objavljeno
05. oktober 2017 21.53
STA
STA

Ljubljana – Slovenski škofje so imenovali Cveta Uršiča za novega generalnega tajnika Slovenske karitas. Petletni mandat, na katerem bo nasledil dosedanjega tajnika Imreta Jerebica, se bo začel 3. januarja prihodnje leto.

Uršič je v predstavitvenem programu poudaril, da ostajajo temeljne naloge Karitas nespremenjene, to je uresničevati karitativno in socialno poslanstvo Cerkve na Slovenskem z zagotavljanjem podpore vsem revnim in socialno izključenim.

Čeprav prednostne naloge tudi v prihajajočih letih ostajajo enake, se bo morala Slovenska karitas z novimi programi odzivati tudi na nove izzive v družbi, je poudaril. Tako je izpostavil medgeneracijske centre, hospic in pomoč umirajočim, postrehabilitacijske programe za odvisnike od drog in novih vrst odvisnosti ali invalidnosti, programe za begunce in migrante.

Imre Jerebic. Foto: Tomi Lombar/Delo

Uršič je bil 17 let direktor programa v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča in pet let generalni direktor direktorata za invalide na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Imre Jerebic je bil s Slovensko karitas v času od ustanovitve leta 1990 in jo je v treh mandatih vodil 17 let. Od leta 2016 je upokojen in Slovensko karitas vodi kot prostovoljec.