Danes slovesne razglasitve preimenovanih vojašnic

Slovesnosti se bo udeležil minister Aleš Hojs, predsednik parlamentarnega odbora za obrambo Jurše pa vabila ni dobil.

Objavljeno
12. julij 2012 21.47
VOJASNICA
De. K., notranja politika
De. K., notranja politika

Ljubljana – Potem ko je obrambni minister Aleš Hojs prejšnji mesec poimenoval šest vojašnic Slovenske vojske, eno pa preimenoval, obrambno ministrstvo za prihodnja dva tedna organizira še slovesne razglasitve po-/preimenovanj.

Ministrova odločitev o ukinitvi poimenovanja ljubljanske vojašnice po Francu Rozmanu - Stanetu je sprožila veliko nezadovoljstva v javnosti pa tudi razdor v koaliciji.

Sklep, da naj Hojs svojo odločitev prekliče, so na parlamentarnem odboru poleg opozicijskih podprli tudi poslanci SLS, Desusa in DL. Minister je izvajanje sklepa zavrnil.

Slovesnost ob preimenovanju Vojašnice Franca Rozmana - Staneta bo danes ob pol treh popoldan, udeležil pa se je bo tudi minister Hojs. Ne bo pa predsednika parlamentarnega odbora za obrambo Franca Jurše. Na vprašanje, ali se bo udeležil slovesne razglasitve, je Jurša odgovoril: »Nimam vabila.« Danes bo slovesnost tudi v vojašnici Cerklje ob Krki.

O preimenovanju brniškega letališča, od katerega mineva natanko pet let, preberite v prispevku Brnik bi se moral posloviti od Pučnika.