Danes tudi do 15 stopinj Celzija

Sonca bo nekaj več še danes in jutri, nato pa bo državo od jugozahoda zajelo nekaj več oblačnosti.

Objavljeno
26. januar 2016 09.22
Posodobljeno
26. januar 2016 09.22
*zabkar*zimska kriska
S. P., STA
S. P., STA
Ljubljana − Na višjeležečih merilnih postajah so temperature že zjutraj presegle 12 stopinj Celzija, meteorologi pa so na nadmorski višini med 1000 in 1300 metri izmerili skoraj 15 stopinj Celzija. To bo vplivalo tudi na dnevne temperature v nižjeležečih krajih, ki bodo ponekod presegle 15 stopinj, so za STA pojasnili na Agenciji RS za okolje.

Po besedah dežurne prognostičarke Veronike Hladnik bo najtopleje v jugovzhodni Sloveniji, v osrednji in jugozahodni Sloveniji pa bodo temperature dosegle do 10 stopinj Celzija.

Inverzija bo trajala do vključno četrtka, za naprej pa razmer še ni mogoče točno napovedati. Sonca bo nekaj več še danes in jutri, nato pa bo državo od jugozahoda zajelo nekaj več oblačnosti, a bodo temperature kljub temu vsaj do sobote ostale visoke za ta čas, je še povedala Hladnikova.

Agencija RS za okolje tudi opozarja, da danes in v prihodnjih dneh pričakujemo preseganje mejne vrednosti PM10 v celotni Sloveniji. Koncentracije bodo visoke čez ves dan. Povišane koncentracije so posledica povečanih izpustov zaradi ogrevanja in neugodnih vremenskih razmer.