Del države že zajela neurja s točo

O odkritih strehah, podrtih drevesih in zalitih kleteh poročajo z območja Ptuja, Brežic in Krškega.

Objavljeno
21. junij 2017 21.09
Šp. B., STA
Šp. B., STA
Kuzma - Agencija za okolje opozarja, da so popoldne predvsem na severovzhodu možna neurja z nalivi, točo, sunki vetra. Ob tem so možni porasti zalednih voda s hudourniškim odtokom. Okoli 15.15 je močno neurje s točo zajelo naselja v občini Kuzma, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Pristojne občinske službe so po pregledu poškodb ugotovile, da je najhuje toča prizadela naselja Matjaševci, Dolič, Kuzma in Gornji Slaveči. Gasilci so čistili obcestne prepuste, ki so bili zamašeni zaradi naliva in nanosa raznih odpadkov.

Toča je zajela tudi naselje Dolnji Slaveči v občini Grad. O odkritih strehah, podrtih drevesih in zalitih kleteh med drugim poročajo tudi z območja Ptuja, Brežic, Krškega, Brezovice, Kranjske Gore, Ormoža, Cirkulan in Trebnjega. Močno neurje z vetrom je podrlo več električnih drogov v naseljih Arnovo selo, Šentlenart in Zdole v občini Brežice. V Kranjski Gori je cesto Mojstrana-Vrata zasul plaz, cesta je zaprta.

V občini Cerknica je imela ena oseba moten ritem srca zaradi udara strele. Oskrbela jo je ekipa nujne medicinske pomoči in jo prepeljala na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. V kraju Lukovek v občini Trebnje je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše, do požara ni prišlo. Zaradi strele pa je zagorel drog električnega daljnovoda v Celju. Gasilci so požar pogasili.