Dež odplaknil prireditve v Celju

Naredimo Celje zeleno bo Celjski mladinski center pripravil septembra, Odprta kuhna pa na mestno tržnico prihaja 30. maja.

Objavljeno
22. maj 2015 16.57
sku-kavarnica
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Celje − Celjski mladinski center (MCC) je odpovedal za danes in jutri napovedani festival Naredimo Celje zeleno zaradi zelo slabe vremenske napovedi. Kot so sporočili iz MCC, je bila odločitev najbolj racionalna, saj so prav vse načrtovane aktivnosti festivala na prostem: »Vsebinski preplet več kot petdesetih sodelujočih daje festivalu enkratno, zanimivo, poučno in zabavno vsebino, zato bi kakršno koli krčenje vsebin in improvizacija dogodkov festivalu vzela njegovo bistvo.«

Pod okriljem festivala so načrtovali, da bi jutri odprli novo kavarnico ob Šmartinskem jezeru Brkati som. Odprtje kavarne bi morale spet spremljati aktivnosti na prostem, zato so tudi to preložili, kdaj naj bi Brkati som odprl svoja vrata, bodo sporočili v ponedeljek.

Odprta kuhna

Celjani so se že zelo veselili jutrišnje Odprte kuhne, ki bi se morala prvič predstaviti zunaj Ljubljane − na celjski Mestni tržnici. Slabo vreme je zakuhalo odpoved jutrišnjega kuhanja na tržnici, Odprta kuhna bo tako svoja »vrata« prvič odprla prihodnjo soboto, 30. maja, ko se bodo med 10. in 20. uro predstavili lokalni ponudniki in restavracije iz celotne Slovenije. Celjska tržnica bo Odprto kuhno gostila vsako drugo soboto.