Deževno in vetrovno vreme ponekod že povzroča nevšečnosti

Močan veter je podrl več dreves, sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov.

Objavljeno
05. marec 2016 21.15
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Ljubljana − Deževno in vetrovno vreme je zlasti v zahodni polovici države danes povzročalo nevšečnosti, piše Slovenska tiskovna agencija. Močan veter je podrl več dreves, sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov.

Že dopoldne je takšen plaz zasul cesto Ožbalt-Kapla v občini Podvelka. Približno 50 kubičnih metrov zemlje bo po navedbah STA odstranil koncesionar občine. Škoda na vozišču ni nastala.

Okoli 14. ure se je plaz sprožil tudi v naselju Selnica ob Muri v občini Šentilj. Posredovali so gasilci in plaz prekrili s folijo. Stanovanjskih objektov ne ogroža.

Plaz se je po navedbah STA premaknil tudi v naselju Dolenji Leskovec v občini Krško.

Močan veter pa je na cestišča podiral drevesa v občinah Lovrenc na Pohorju, Slovenska Bistrica, Rače - Fram in Podvelka. Posredovali so gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev in zagotovili prevoznost prometnic.

Na agenciji za okolje medtem ob intenzivnih padavinah in taljenju snega opozarjajo na morebiten izrazitejši porast vodotokov v predalpskih porečjih zahodne Slovenije ter v porečjih Krke in Ljubljanice. Povečujeta se tudi površini Cerkniškega jezera in Planinskega polja, še dodaja STA.