Dijaški dom bo postal Center šolskih in obšolskih dejavnosti

Zaradi premajhnega vpisa dijakov in študentov Dijaški dom Murska Sobota to ostaja le še do konca šolskega leta, potem bo postal CŠOD.

Wed, 11.01.2017, 09:00

Murska Sobota - Dijaški dom v Murski Soboti bo zaradi slabe zasedenosti obstajal le še do letošnjega marca. Potem bo ministrstvo za izobraževanje ta javni vzgojno - izobraževalni zavod kot enoto pripojilo k Centru šolskih in obšolskih dejavnosti. Petnajst dijakov in učencev bo v domu ostalo do konca šolskega leta, za naslednje šolsko leto pa vpisa v soboški dom več ne bo, saj bo že začel delovati po programu CŠOD. Ves kolektiv dijaškega doma - redno zaposlenih je slabih petnajst, začasno pa še dva delavca - bo najmanj za eno leto ostal zaposlen v novem programu CŠOD, dodatno pa bodo zaposlili še dva do štiri pedagoge za strokovno delo s šolskimi skupinami, nam je včeraj dejala direktorica Dijaškega doma Murska Sobota Antonija Berden. "Tako za kolektiv kot za dom je to po moji oceni najboljša možna rešitev, saj prinaša dodatne zaposlitve, večjo izkoriščenost doma in tudi več obiska v Pomurju," pravi Berdenova.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.

Povezane novice

Negotova prihodnost dijaškega doma Murska Sobota
12. July ob 09:00
Dijaški dom Murska Sobota ne bo več dolgo samostojni javni zavod. Ali bo postal enota Centra za šolske in obšolske dejavnosti pri šolskem ministrstvu ...
Prijavi sovražni govor