Dimičeva bo do konca preiskave molčala

Vodja kabineta predsednika vlade Simona Dimic, o kateri so se v zadnjih dneh razpisali domala vsi slovenski mediji, je sporočila, da do zaključka preiskave protikorupcijske komisije v zvezi z njenim domnevno nepravilnim ravnanjem ne bo dajala izjav.

Objavljeno
20. oktober 2010 14.39
Ti. K.
Ti. K.
Ljubljana - "Moje ravnanje proučuje Komisija za preprečevanje korupcije Republike Slovenije, zato do odločitve te komisije v zvezi s tem ne bom dajala več nobenih izjav za javnost," je zapisala v sporočilu za javnost.

Dimičeva je pripravljena protikorupcijski komisiji in drugim organom predložiti vso dokumentacijo in posredovati informacije, ko bodo to od nje zahtevali. Komisija se bo, kot smo že poročali, zaradi resnih obtožb s tem primerom prednostno ukvarjala.

Simona Dimic je včeraj po številnih obtožbah v medijih glede obnove njene hiše v Murglah - o posojilu pri NLB za obnovo in pričevanju nekaterih Vegradovih delavcev o delu pri obnovi hiše - le objavila pogodbo o izvedbi del za obnovo, ki dokazuje, da ni poslovala z Vegradom, ampak je imela pogodbo o prenovi sklenjeno s podjetjem GP Keras. Obljubila je tudi, da bo posredovala račune o plačilu gradbenih del prenove, ki sicer še ni končana.

"Na koncu lahko povem, da sem prepričana, da nobeno moje ravnanje ni bilo nezakonito, zaradi objektivne informiranosti javnosti pa je prav, da to preverijo pristojni organi," je še dodala Dmičeva.

Pahor še vedno zaupa Simoni Dimic (STA)

Premier Borut Pahor še vedno zaupa vodji svojega kabineta Simoni Dimic, proti kateri je Komisija za preprečevanje korupcije sprožila več postopkov preučitve domnevnih nepravilnosti. "Simoni Dimic zaupam," je danes dejal Pahor in dodal, da je za kakršnekoli odločitve treba počakati na mnenje protikorupcijske komisije.

"Tisto, kar je bistveno in je novost, je, da je (Dimičeva) subjekt dela protikorupcijske komisije in da se lahko osredotoči na svoje delo, jaz na svoje, protikorupcijska komisija pa bo opravila svoje delo in potem bo veliko lažje sprejemati odločitve in ne bo tukaj stvar moje arbitrarne presoje, ali ji zaupam ali ne," je Pahor povedal po seji strateškega sveta za energetiko v Ljubljani. Ob tem je dodal, da mora Dimičeva, kolikor ji dopušča čas, komunicirati tudi z mediji.

Iz Komisije za preprečevanje korupcije so v torek sporočili, da so na lastno pobudo in na podlagi podatkov, pridobljenih od oseb, ki ne želijo razkriti svoje identitete, začeli več postopkov preučitve domnevnih nepravilnosti v povezavi z Dimičevo. Sporna naj bi bila obnova hiše Dimičeve v Murglah, za kar je Nova Ljubljanska banka vodji Pahorjevega kabineta odobrila posojilo v vrednosti 350.000 evrov. Ker gradbišče ni bilo označeno, so se že pred časom v medijih pojavila vprašanja, zakaj je gradbeno podjetje, ki vodi obnovo, skrivnost.