Direktor Nigrada Srečko Hvauc odstopil

Mariborska občina je pred kratkim zahtevala revizijo v poslovanja v komunalnem podjetju Nigrad.

Objavljeno
07. avgust 2013 17.05
Slovenija, Maribor, 14.11.2012 - HVAUC Srecko, direktor Nigrada foto:Tadej Regent/Delo
Miha Rubin
Miha Rubin
Maribor – Še eno komunalno podjetje v občinski lasti je ostalo brez direktorja: po ponedeljkovi odstavitvi direktorja Snage Ivana Hajnška je včeraj odstopil prvi mož mariborskega Nigrada Srečko Hvauc.

Srečko Hvauc je za Delo potrdil, da je z včerajšnjim dnem odstopil. Mandat bi mu sicer potekel šele čez tri leta. »O razlogih za odstop ne želim govoriti,« je dejal. Ali bo po odstopu ostal v podjetju, včeraj še ni vedel. Pod njegovim vodenjem je Nigrad lani posloval s skoraj 130.000 evri dobička.

Mariborski Nigrad – največja lastnica je s 57 odstotki Mestna občina Maribor (MOM) – je sicer pred kratkim dobil nov nadzorni svet. Na vprašanje, ali je pričakoval, da ga bodo novi nadzorniki razrešili in jih je torej le prehitel, je odgovoril: »Ne. Mislim da ne.«

»Za odstop smo izvedeli iz medijev. O motivih zato ne moremo špekulirati,« je informacijo včeraj komentirala tiskovna predstavnica MOM Taja Kordigel. Je pa ob tem spomnila, da so že na skupščini Nigrada zahtevali revizijo poslov, na podlagi nekaterih informacij zaposlenih o neracionalnostih in nepravilnostih pri poslovanju. Na MOM so povedali, bo Nigrad od danes začasno vodil Samo Medved, namestnik predsednice nadzornega sveta Metke Pavčič; nadzorniki bodo nato določil vršilca dolžnosti direktorja in izpeljali razpis za novega direktorja.