Direktorja CSD v Slovenj Gradcu tudi tokrat niso izbrali

Predsednik sveta zavoda je sejo prekinil, ker da bo za navodilo, kako glasovati, zaprosil ministrstvo.

Objavljeno
18. junij 2014 01.15
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec

Slovenj Gradec – Po številnih zapletih pri izbiri novega direktorja Centra za socialno delo Slovenj Gradec, ki se vlečejo že skoraj leto dni, med petimi kandidati tudi v ponovljenem postopku niso izbrali nikogar. Predsednik sveta zavoda Boris Balant je sejo prekinil, ker da bo za navodilo, kako glasovati, zaprosil ministrstvo.

Svet zavoda sta po aferi zaradi (ne)izpolnjevanja pogojev favoriziranega kandidata Jurija Šumečnika zapustila dva člana, ministrstvo je izbralo nova, ki pa ju je morala potrditi še vlada. Potrditev Alenke Obretan Mestek in Mihe Prapotnika je prišla, tik preden je predsednik Balant nameraval sklicati sejo sveta v stari sestavi s članoma, ki sta že aprila odstopila.

Pet kandidatov, vsi so se prijavili že na prejšnji, razveljavljeni razpis, se je predstavilo pred svetom, ko pa bi morali glasovati, je Balant sejo prekinil. Kot pojasnjuje, bo ministrstvo zaprosil za usmeritve, kako naj štirje člani sveta, predstavniki ustanovitelja, glasujejo. Po njegovem bo ministrstvo navodila svojim štirim predstavnikom dalo na podlagi vizij kandidatov in mnenj prav teh štirih članov sveta zavoda.

Na vprašanje, zakaj ministrstvo sploh ima svoje predstavnike, če mora tako ali tako samo izbirati kandidata, Balant odgovarja, da »ne more celo ministrstvo priti sem«. Kot dodaja, je usmeritev ministrstva »praviloma zavezujoča, grozno nerodno je, če ne upoštevaš mnenja«. V vsakem primeru mora ministrstvo po izboru direktorja tega še enkrat potrditi. Odločitev bo predvidoma znana prihodnji teden.