Do Kranjske Gore po obnovljeni cesti

Minister Gašperšič je napovedal več obnov cest v turistični občini.

Objavljeno
20. marec 2017 10.26
Blaž Račič
Blaž Račič

Planica – Letos bo država preplastila vse dotrajane odseke na cesti od Jesenic do Kranjske Gore, je med obiskom v občini Kranjska Gora zagotovil minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Ocen o vrednosti posameznih načrtovanih del še ni sporočil, saj da morajo še pridobiti ponudbe izvajalcev.

Potem ko so lani, tik pred obiskom ruskega predsednika Vladimirja Putina, obnovili najbolj dotrajan odsek med Hrušico in Mojstrano, bodo letos obnovitvena dela nadaljevali na drugih odsekih regionalne ceste do Rateč. Podobno dotrajana je bila tudi cesta od Rateč do Planice, ki so jo lani končno le prenovili. Gašperšič je po dolgih letih zdaj prvi minister, pristojen za ceste, ki mu ob prihodu v Planico zaradi slabe ceste ni treba biti v zadregi. Povedal je, da je vlada za naložbe v infrastrukturo za letos in prihodnje leto zagotovila več sredstev in da lahko ministrstvo tako načrtuje več naložb pri obnovi državnih in regionalnih cest.

V občini Kranjska Gora bodo obnovili odseke regionalne ceste Hrušica–Rateče–Planica, rekonstruirali bodo cesti v Vrata in Tamar, uredili cesto skozi Gozd - Martuljek, preplastili regionalno cesto Kranjska Gora–Vršič, obnovili bodo tudi več mostov, napovedujejo gradnjo pločnika na Belci in v Gozdu - Martuljku. Na ministrstvu načrtujejo še izvedbo protiprašne zaščite na odseku ceste Mojstrana–Vrata in na cesti Krnica–Zgornja Radovna.

Kolesarska steza do Planice

V Ratečah bodo uredili krožišče, občina Kranjska Gora pa bo nadaljevala projekt za zgraditev kolesarske steze do Planice. Kot je ocenil minister, bodo za ta dva projekta namenili po nekaj 100.000 evrov, točne vrednosti del pa bodo znane na razpisih za izvajalce del. Občina je že odkupila zemljišča za kolesarsko stezo do Planice in izdelala projekt, kar jih je stalo 150.000 evrov. Kolesarska steza bo v prihodnje služila tudi kot pešpot za dostop do Planice v času športnih tekmovanj.

Župan Kranjske Gore Janez Hrovat je ministru pokazal še druge dotrajane cestne odseke, med drugim kilometer odseka do Korenskega sedla, pa tudi del ceste na območju Kranjske Gore proti jezeru Jasna. Ta odseka bodo poskušali v okviru rednega vzdrževanja preplastiti še letos, je obljubil minister in dodal, da je pomembno, da se načeti odseki čim prej obnovijo. »Gre za dober signal pred letošnjo sezono in verjamem, da se bo kar nekaj od naštetega letos res zgradilo,« je o ministrovih obljubah dejal Hrovat.