Donacija mariborskega elektro podjetja za elektriko

Podarjenih 17.000 evrov bodo centri za socilano delo namenili za plačilo dolgov za elektriko, ki jih imajo njihovi uporabniki.

Objavljeno
27. maj 2015 16.27
Maribor Frančiška Premzel
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor - Energija plus, hčerinska družba Elektra Maribor, je dvanajstim centrom za socialno delo iz severovzhodne Slovenije donirala skupno 17.000 evrov. »Ta denar bomo namenili za poplačilo dolgov za električno energijo, ki jih je pri naših uporabnikih sorazmerno veliko,« je danes pojasnila direktorica CSD Maribor Frančiška Premzel.

Kot je povedal Bojan Horvat, direktor Energije plus, se v tem podjetju dnevno soočajo s težavno socialno situacijo, ki je posledica neugodnih razmer na trgu dela. »Ker delujemo v okolju, kjer je več kot 28.000 brezposelnih, kjer se je precej ljudi predčasno upokojilo, ogromno mladih pa ne dobi dela, so socialne stiske pogoste in velike. Del našega poslanstva je tudi, da v okviru danih možnosti ljudem na različne načine pomagamo pri premagovanju težav,« je dejal direktor mariborske Energije plus, ki se ukvarja s trženjem energije.

Ob tem je Horvat spomnil, da so že v preteklosti, ko so Podravje in Pomurje prizadele poplave, ljudem olajšali plačilo višjih računov za elektriko, ki so jo porabili za sušenje svojih domov. Nazadnje so za to donirali več kot 60.000 evrov in pomagali 1200 odjemalcem. Letos pa je Energija plus pomoč namenila CSD območjih, kjer je tudi sama najbolj prisotna, torej v Mariboru, Murski Soboti, Ptuju, Slovenski Bistrici, Gornji Radgoni, Rušah, Pesnici, Lenartu, Ormožu, Lendavi, Ljutomeru in Slovenskih Konjicah.

Po današnjem podpisu donatorskih pogodb je Frančiška Premzel je v imenu vseh CSD povedala, da bodo podarjenih 17.000 evrov namenili družinam, ki pomoč najbolj potrebujejo. »Poplačali jim bomo celoten ali delni dolg za porabo elektrike in jim s tem omogočili nadaljnjo uporabo te nepogrešljive dobrine,« je dejala direktorica mariborskega CSD.