Dosje: Družinski zakonik

Ustavno sodišče dovolilo referendum o družinskem zakoniku. Zbrali smo prispevke na temo.

tor, 27.12.2011, 11:41

Sredi junija je bilo potrjeno besedilo oziroma tako imenovana kompromisna različica zakonika, ki omogoča posvojitev biološkega otroka istospolnega para.

Člani civilne iniciative za družino in pravice otrok so 1. septembra po občinskih upravnih enotah začeli zbirati podpise za referendum o družinskem zakoniku.

Ustavni sodniki so do decembra, ko je bila sprejeta odločitev, ali je referendum o družinskem zakoniku ustaven ali ne, odločali štirikrat.

Ustavno sodišče je danes odločilo, da se zahteva državnega zbora, naj ustavno sodišče odloči, da bi z odložitvijo uveljavitve ali zaradi zavrnitve družinskega zakonika na referendumu nastale protiustavne posledice, zavrne, so sporočili z ustavnega sodišča.

Povezane novice

Koalicija pod pritiskom nasprotnikov družinskega zakonika
20. januar ob 06:15
Da sprejemanje družinskega zakonika poteka počasi in slabo, se strinjajo tako podporniki predloga kot nasprotniki. Malo verjetno je, da bo vlada tvegala še en referendum. Mitja Blažič iz kampanje Za vse družine meni, da na ...
Glas ljudstva
26. januar ob 18:51

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
Broj1

Zakaj me tako močno demokratizirate.?

27. december 2011, ob 23:43:33
Broj1

Zbiramo podpise za referendum o sežiganju čarovnic !

Podpis pošljite na naslov: Slovenski_Klerikalci@Božja.pot.si

27. december 2011, ob 22:08:24
baubau

Če si uredniki in novinarji že jemljete pravico do presojanja odločitev ustavnega sodišča,pa naj vas opozorim,da obstaja še višja instanca- po kateri imamo tudi Slovenski državljani pravico odločati-namreč vest vsake posamezne osebe!Že zato imamo pravico do referenduma.Ali pa nameravate v bližnji prihodnosti državljanom in svobodnim osebam ukiniti tudi do sedaj pravno zagotovljen in veljaven ugovor vesti!?

27. december 2011, ob 18:02:03
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej