Dosje: Preimenovanje vojašnic

Danes se je Vojašnica Franc Rozman - Stane še uradno ob slovesnosti preimenovala v vojašnico Edvarda Peperka.

pet, 13.07.2012, 18:00

Ljublaja - Potem ko je obrambni minister Aleš Hojs prejšnji mesec poimenoval šest vojašnic Slovenske vojske, eno pa preimenoval, obrambno ministrstvo v naslednjih dveh tednih organizira še slovesne razglasitve po/preimenovanj.

Kranjska vojašnica se  po novem imenuje Vojašnica Petra Petriča, po pripadniku Teritorialne obrambe (TO), ki je umrl med obleganjem letališča Brnik.

Vojašnica Novo mesto je dobila ime po Francu Uršiču, pripadniku TO, ki je umrl za posledicami poškodb ob prvem napadu oklepnih vozil JLA BOV-3 na obrambne položaje pripadnikov Teritorialne obrambe.

Vojašnica Slovenska Bistrica je dobila ime po Vincencu Repniku, pripadniku TO, ki je padel na ožjem območju barikade kolone JA v Dravogradu.

Vojašnica Cerklje ob Krki je dobila ime po prvem padlem pripadniku TO med osamosvojitveno vojno Jerneju Molanu.

Vojašnico Pivka je minister Hojs preimenoval v Vojašnico Stanislava Požarja, pripadniku TO, ki je padel med slovensko osamosvojitveno vojno.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se