Dotrajana protokolarna Vila Zlatorog na Bledu dočakala obnovo

Ohranili bodo kakovostno obstoječo konstrukcijo in gradbeno strukturo spomeniško zaščitene vile.

pet, 15.03.2013, 12:00

Bled - Dotrajana protokolarna Vila Zlatorog na obali Blejskega jezera bo vendarle dočakala obnovo. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je namreč izdalo odločbo o dodelitvi evropskih sredstev za njeno obnovo. Celotna naložba bo stala 1,8 milijona evrov, od tega bo skoraj 1,5 milijona evrov prispeval evropski sklad za regionalni razvoj.

Kot so danes sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, bo trenutno propadajoča vila obnovljena za protokolarne dejavnosti državnega vrha. Namenjena bo delu, druženju, pogostitvam in namestitvam gostov v okviru programa protokolarnih dejavnosti. Ob vili bo zgrajen tudi pomožni servisni objekt, hkrati bo prenovljena močno dotrajana vinoteka Ledenica.

V projektu celovite rekonstrukcije bodo ohranili kakovostno obstoječo konstrukcijo in gradbeno strukturo spomeniško zaščitene vile. Izvedena pa bodo gradbeno obrtniška dela, po katerih bo vila ustrezala vsem standardom in predpisom.

Prenovljena vila bo prispevala tudi k dvigu konkurenčnosti turističnega gospodarstva. Naložba bo povečala obseg turističnega prometa in potrošnje, saj bodo ciljni gostje visoki predstavniki iz tujine in tisti, ki posegajo po prestižnejši ponudbi. Hkrati bo prispevala k dodatni prepoznavnosti kraja, so prepričani na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer bodo skrbeli za izvajanje projekta obnove.

Vila Zlatorog je sicer v upravljanju Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve RS, ki ima sedež na Brdu pri Kranju. V zavodu so lani v upravljanje prevzeli tudi Vilo Bled, ki je urejena kot hotel, a je od prevzema upravljanja že od lanske jeseni zaprta. Čeprav je bilo predvideno, da bi lahko Vilo Bled že za velikonočne praznike ponovno odprli, pa se je izkazalo, da bo potrebna celovitejša prenova in bo hotel znova odprt šele v letu 2014.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se