Dvajsetim poslancem podelili službena stanovanja

Mandatno-volilna komisija je brez razprave sprejela predlog za dodelitev službenih stanovanj 20 poslancem, ki ga je pripravila delovna skupina. Trije poslanci bodo opravljali dodatne dejavnosti.
Fotografija: Poslansko stanovanje FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Poslansko stanovanje FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Parlamentarna mandatno-volilna komisija je danes odločila o dodelitvi službenih stanovanj 20 poslankam in poslancem, ki so zanje podali vloge. Seznanila se je tudi, da bodo poslanci Jurij Lep (Desus), Andreja Zabret (LMŠ) in Andrej Rajh (Sab) ob poslanski opravljali še dodatno dejavnost.

Mandatno-volilna komisija je brez razprave sprejela predlog za dodelitev službenih stanovanj 20 poslancem, ki ga je pripravila delovna skupina, v ta namen ustanovljena na prvi seji komisije. Rok, ki ga imajo poslanci za vložitev morebitnega ugovora, pa je tri dni po vročitvi sklepa.



Komisija je obravnavala tudi obvestila treh poslancev o opravljanju dodatne dejavnosti. Zakon o poslancih določa, da sme poslanec po obvestilu pristojnemu delovnemu telesu DZ samostojno ali v delovnem razmerju opravljati dejavnost, vendar največ v obsegu, ki ne presega petine polnega delovnega časa, potrebnega ali določenega za redno opravljanje dejavnosti, če gre za opravljanje zahtevnejših strokovnih, znanstvenih, pedagoških ali raziskovalnih del.

Stanovanja poslancev na Kotnikovi ulici v Ljubljani FOTO: Mavric Pivk/Delo
Stanovanja poslancev na Kotnikovi ulici v Ljubljani FOTO: Mavric Pivk/Delo



 

Trije bodo opravljali dodatne dejavnosti


Lep bo tako kot dodatno petinsko delo opravljal zahtevnejše strokovno in pedagoško delo s področja izobraževanja učencev, dijakov in študentov lesne stroke. Zabretova bo opravljala zahtevnejše strokovno delo članice komisije za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije v Državnem izpitnem centru. Rajh pa bo ob poslanskem delu ohranil še zahtevnejše strokovno in znanstveno delo, in sicer ocenjevanje raziskovalnih, razvojnih in demonstracijskih projektov.

Komisija je obravnavala tudi ugovor poslanke SMC v prejšnjem sklicu Irene Grošelj Košnik zoper zavrnilno odločbo o prejemanju nadomestila plače po prenehanju poslanske funkcije. Komisija je z večino glasov članov – proti sta bila dva – njen ugovor zavrnila in tako potrdila odločbo, s katero ji pravica do nadomestila ni bila priznana.

Komentarji: