Alenka Bratušek zaradi eksodusa iz Desusa optimistična glede volitev

Napoveduje okrepitev stranke z okoli 500 člani stranke Desus in uvrstitev med stranke z najmočnejšimi lokalnimi mrežami.
Fotografija: »SAB se bo uvrstila med prvih pet strank z najmočenjšo lokalno mrežo,« napoveduje predsednica Alenka Bratušek. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
»SAB se bo uvrstila med prvih pet strank z najmočenjšo lokalno mrežo,« napoveduje predsednica Alenka Bratušek. FOTO: Leon Vidic/Delo

Stranka Desus, katere poslanci proti volji vodstva stranke in velikega dela članstva stranke podpirajo vlado Janeza Janše, se še naprej sooča z osipom svojega članstva. Po odhodih in izstopih iz stranke, ki se vrstijo že od časa, ko je stranko prevzela Aleksandra Pivec, se je najbolj množičen enkratni odhod zgodil v zadnjih dneh, obelodanjen pa je bil danes.



V Stranko Alenke Bratušek, ki med opozicijskimi levosredinskimi strankami že dlje časa odkrito 'napada' upokojensko volilno bazo, je prestopilo pet odborov in več sto bivših članov stranke Desus. Svoje nove člane je predstavila predsednica stranke Alenka Bratušek na simbolni način - v znani ljubljanski gostilni Livada, ki je dolga leta veljala za bazo stranke Desus.  

image_alt
Trojica v boju za ostanke Desusa na terenu


"S temi ljudmi bomo dosegli dober rezultat na državnozborskih volitvah," je prepričana Alenka Bratušek, predsednica SAB. Za njeno stranko ta odločitev pomeni, da delajo dobro, ocenjuje. Poudarja pa še, da novim članom niso postavili nobenega pogoja, na drugi strani pa so ti želeli le zagotovilo, da ne bodo pozabili na upokojence in starejše. Bratuškova tako napoveduje v kratkem tudi ustanovitev največje in najmočnejše seniorske strankarske organizacije.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo


SAB so se pridružili nekdanji odbori Desusa iz Velenja, Brezovice, Šoštanja, Logatca in Kočevja. Med  novimi člani SAB je tudi podžupanja občine Velenje Darinka Mravljak.



Vrste najmanjše stranke iz bivše Koalicije ustavnega loka bosta okrepili še dve bivši poslanki Antonija Kovačič in Marinka Levičar.

​Predsednik Desusa Ljubo Jasnič je za N1 povedal, da lokalni odbori ne morejo zapustiti stranke oziroma preiti k drugi stranki. V Desus se namreč včlani vsak član posamično, če hoče kdo od njih iz stranke oditi, pa mora napisati izstopno izjavo. Izstopnih izjav članov velenjskega odbora Desusa na sedežu stranke niso prejeli. Po napovedih prestopnikov pa jih bodo sicer prejeli v prihodnjih dneh.





Aktualni množični prestopni paket na relaciji Desus–SAB naj ne bi bil zadnji. V drugem paketu, ki naj bi sledil jeseni, naj bi bil podobno obsežen, je napovedala Bratuškova. S kom se še pogovarja, pa ni želela razkriti. V stranki bivše premierke pričakujejo, da bodo množični in odmevni prestopi okrepili javnomnenjsko podporo stranke.

Po drugi strani so prestopi še en močan udarec za vodstvo Desusa, predvsem pa novo sporočilo poslancem stranke, da so se izneverli volivcem stranke na zadnjih volitvah. 

Preberite še:

Komentarji: