Erjavec zaradi prisluškovanja vložil ovadbo

Odvetnik Rok Čeferin: Kot politik ima s takšno ovadbo manj možnosti. Javnost je upravičena, da izve tudi to plat.

Objavljeno
28. januar 2016 15.24
Posodobljeno
28. januar 2016 15.24
Karl Erjavec po sestanku s predsednikom vlade 21.avgusta 2015 [Karl Erjavec,ministri,vlada,Ljubljana]
Z. P., M. Č., STA, Pi. K.
Z. P., M. Č., STA, Pi. K.

Predsednik Desusa Karl Erjavec je danes vložil kazensko ovadbo zaradi neupravičenega snemanja. Ovadba se nanaša na posnetek pogovora, ki ga je v ponedeljek objavil časnik Svet24, v katerem Erjavec tik po predčasnih volitvah leta 2014 govori o premierju Miru Cerarju in sestavljanju koalicije.

Izkazalo se je, da gre za posnetek pogovora pred oddajo na Planet TV, v katerem so poleg tedanjega urednika Bojana Travna prisotni še predsednica NSi Ljudmila Novak in njen predstavnik za odnose z javnostmi.

Erjavec sumi, da je pogovor posnel predstavnik NSi, vendar pa v tej stranki to zanikajo in poudarjajo, da obsojajo kakršno koli kršenje varovanja osebnih podatkov. Iz NSi so medijem pred dnevi sporočili, da so po pregledu urnikov aktivnosti v času predčasnih volitev leta 2014 uspeli ugotoviti, da je aktivnosti Novakove 14. julija tega leta spremljal sodelavec v službi za odnose z javnostmi NSi Aleš Trtnik, a zagotovili, da Trtnik omenjenega posnetka »ni naredil, kaj šele nezakonito distribuiral.«

Kot je danes Erjavec pojasnil za STA, so v kazenski ovadbi, ki jo je vložil zoper neznanega storilca, navedene osebe, ki so bile prisotne na Planet TV. Glede predstavnika službe za odnose z javnostmi pa osebe, ki bi potencialno lahko bile tam. Po mnenju zunanjega ministra sta to lahko predstavnik za odnose z javnostmi Aleš Trtnik in nekdanji piarovec Jernej Vrtovec, sedaj poslanec NSi. V NSi so sicer pojasnili, da je Novakovo spremljal Trtnik, a Erjavec o tem ni čisto prepričan.

Tudi Traven je že zanikal snemanje pogovora in poudaril, da je nekdo zlorabil uredniško pisarno zato, da bi politično obračunaval.