Minister za zdravje preboleva virozo

Opravil je pregled na Golniku, v službo naj bi se vrnil konec tedna.
Fotografija: Minister za zdravje Samo Fakin se na novinarski konferenci 11. februarja ni počutil najbolje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Minister za zdravje Samo Fakin se na novinarski konferenci 11. februarja ni počutil najbolje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ministra za zdravje Sama Fakina zaradi bolezni včeraj ni bilo na odprtju enote za intenzivno in otroško adolescentno psihiatrijo.

Da se ne počuti najbolje, je s suhim kašljem, ki ga je lajšal s pastilami, kazal že na novinarski konferenci 11. februarja. Na eni od drugih srečanj z novinarji pa je izjavil, da mesto ministra za zdravje ni najbolj zdravo in da ima letos že tretjič virozo.
 

Hud napad kašlja


V petek, 15. februarja, je bil na službenem obisku na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergologijo Golnik na pogovoru pri direktorju doc. dr. Alešu Rozmanu na temo poslovanja in investicij. Med sestankom je dobil hud napad kašlja, zato so mu opravili diagnostiko in pregled. Zahteval je račun za opravljene storitve in so mu ga poslali po pošti.

V ponedeljek, 18. februarja, je obiskal Zdravstveni dom Trbovlje, kjer si je izbral osebnega zdravnika. Ta ga je pregledal in mu odprl bolniški stalež. Minister nadaljuje s predpisano terapijo.

Predvidoma se bo na delovno mesto vrnil konec tega tedna. Nadomešča ga državna sekretarka Pia Vračko.

Preberite še:

Komentarji: