Fakultete bodo vrnile okoli 100.000 evrov dodatkov

Na šestih od devetih fakultet so ustavili odrejanje in izplačevanje dodatkov ter sklenili dogovore o vračilih.

Objavljeno
07. marec 2016 20.43
Pi. K., STA
Pi. K., STA

Inšpektorat za javni sektor je do petka prejel poročila šestih od devetih fakultet, pri katerih je ugotovil nepravilnosti v zvezi z izplačevanjem dodatka za stalno pripravljenost. Vseh šest je ustavilo odrejanje in izplačevanje dodatkov ter sklenilo dogovore o vračilu dodatka, in sicer v skupni vrednosti več kot 100.000 evrov.

Inšpektorat je tako prejel poročila Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za socialno delo, Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Fakultete za računalništvo in informatiko ter Filozofske fakultete, so za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Na vseh navedenih fakultetah so ustavili odrejanje in izplačevanje dodatkov ter sklenili dogovore o vračilu prejetega dodatka, in sicer tako z uslužbenci, ki so bili predmet nadzora, kot tudi z drugimi prejemniki, ki v nadzoru niso bili pregledani. Ukrep inšpektorja se je namreč glasil, da morajo nepravilnost odpraviti tudi pri ostalih.

Na Filozofski fakulteti je bilo sklenjenih 10 dogovorov, na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo 16, na Fakulteti za matematiko in fiziko devet, na Fakulteti za socialno delo štirje dogovori in na fakulteti za računalništvo en dogovor. Končni zapisnik za Fakulteto za računalništvo in informatiko je še v pripravi, so zapisali na ministrstvu.

Rok za oddajo poročila se izteka danes, na inšpektoratu pa še niso prejeli poročil Fakultete za šport, Fakultete za družbene vede in Ekonomske fakultete. Vendar to po njihovih navedbah še ne pomeni, da se omenjene fakultete niso odzvale z zahtevanim poročilom. Inšpektorat namreč dopušča možnost, da jih prejme še v naslednjih dneh, če bodo denimo danes oddana na pošto.