Gibanje 15o: Maske gor – to je revolucija

Predstavniki gibanja na pustni procesiji poudarjajo: Bodimo kot banke - preveliki, da bi propadli.

Objavljeno
21. februar 2012 12.47
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - »Kriza nam ne more do živega, če se razglasimo za plačilno nezmožne,« so prepričani v gibanju 15o, ki so na Prešernovem trgu pravkar pričeli s pustno procesijo plačilno nezmožni.

Z maskami želijo prikazati težave s plačevanjem računov, dolgov, posojil, socialnih prispevkov in stroškov življenja. Poudarjajo, da ljudje zaradi splošne draginje ne morejo plačevati računov, ne da bi se zadolževali in postali plen v krempljih pohlepnih bankirjev. »Bodimo kot banke - preveliki, da bi propadli,« predlagajo.

Kot so zapisali na svoji spletni strani, so svojo prisotnost na pustni procesiji potrdili SuperPater, ki bo v družbi SuperNone dajal odveze za dolgove in delil odpustke, DebtorCist bo izganjal duhove neplačanih dolgov in slabe vesti iz mučenega telesa Debtate.

Izbor najbolj izvirne maske

Izbirali bodo najbolj izvirno masko, ki bo prikazovala plačilno nezmožnost in zadolženost, zategovanje pasov, odrekanje, sveti ljudski bes do bank, krvoločno kaznovanje bančnikov, najdrznejši rop banke, ponarejevalnico denarja, trpljenje bank in bančnikov, neulovljivega spletnega pirata,najbolj abotno globo, najškandaloznejši dolg, inovativne subverzije neplačevanja računov, kako živeti v harmoniji z bankami in najboljši argument, da se bančniki odrečejo dobičkov.