Gladina rek počasi upada

Obilno deževje, ki je dvignilo vodostaje rek, je v soboto zvečer oziroma ponoči povzročilo nekaj težav.

Objavljeno
20. november 2016 09.41
Mo. B., STA
Mo. B., STA

Ljubljana – Po sobotnem obilnem deževju se Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa v srednjem toku in Sava v spodnjem toku razlivajo na območjih pogostih poplav. Vendar pa so pretoki ustaljeni in upadajo, naraščata le še Kolpa v spodnjem toku in Krka v spodnjem toku, navajajo na spletni strani Agencije za okolje RS. Reke bodo danes čez dan večinoma upadale, poroča STA.

Krka bo v spodnjem toku dosegla največji pretok okoli 220 kubičnih metrov na sekundo danes zvečer. Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa in Sava v spodnjem toku se bodo danes še razlivale na najbolj izpostavljenih mestih, v ponedeljek pa bo imela presežen opozorilni pretok le še Ljubljanica.

Obilno deževje, ki je dvignilo vodostaje rek, je v soboto zvečer oziroma ponoči povzročilo nekaj težav. Gasilci so v občini Markovci rešili dve osebi iz osebnega vozila, ki je zaradi visokega vodostaja Drave obtičalo v stari strugi Drave v Bukovcih.

Sava je ponoči poplavila lokalno cesto Hrastnik-Radeče in lokalno cesto Sava-Mošenik v občini Zagorje ob Savi. Gasilci pa so tudi črpali podtalnico iz kleti stanovanjskega objeta v vasi Sovodenj v občini Gorenja Vas - Poljane, še piše STA.