Gost promet v smeri proti Obali

O čakalnih dobah poročajo tudi na mejnih prehodih.

Objavljeno
12. julij 2014 11.24
V času praznikov se pričakuje gost promet
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana Voznikom, ki so namenjeni na Hrvaško, v Prometno-informacijskem centru za državne ceste svetujejo uporabo manjših mejnih prehodov. Daljši, petkilometrski zastoj je na podravski avtocesti med Hajdino in Draženci, zato priporočajo izvoz Zlatoličje. Zastoj se nadaljuje na cesti Podlehnik-Gruškovje v smeri mejnega prehoda Gruškovje.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je gost promet z zastoji tudi pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji, kjer je nastala dvokilometrska kolona, na cestah Koper-Dragonja v obe smeri in Izola-Kope ter na zahodni ljubljanski obvoznici iz smeri Brda proti Brezovici.

Čakalna doba na mejnem prehodu Gruškovje je pri izstopu iz države do 15 minut, na prehodu Dragonja v obe smeri 30 minut, na prehodu Sečovlje pa je treba v obe smeri čakati do 15 minut.

Zaradi prometne nesreče je promet oviran tudi na štajerski avtocesti na izvozu Šentrupert v smeri Ljubljane. Nastal je trikilometrski zastoj. Voznikom priporočajo izvoz Žalec, piše na spletnem portalu prometno-informacijskega centra.