Gradnja predora na poljanski obvoznici se nadaljuje

Če projekt ne bo zaključen v predpisanem roku do konca leta 2015, pa evropskih sredstev ne bo mogoče črpati. 

Objavljeno
26. januar 2012 15.24
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Škofja Loka - Potem ko je se Primorje po večmesečni prekinitvi del na poljanski obvoznici pred dvema tednoma začelo pripravljati na nadaljevanje gradnje predora pod Stenom, so sedaj dela vendarle stekla. Dela med tednom bodo potekala v dveh izmenah po deset ur, ob sobotah pa bo na gradbišču samo ena ekipa, poroča STA.

Gradbeno podjetje, ki se je znašlo v finančnih težavah, je namreč jeseni prekinilo dela na drugi fazi poljanske obvoznice, čeprav je bilo izkopanih le 60 odstotkov 700 metrov dolgega predora.

Po novoletnih praznikih je Primorje na gradbišče predora Sten pričelo dovažati gradbeni material in mehanizacijo za nadaljevanje gradnje. Kljub zamudi bi Primorje lahko ujelo rok za dokončanje del, ki je bil postavljen z nekaj rezerve. Tako naj bi bila dela na trasi od predora pod Senom do krožišča v Zmincu končana do avgusta leta 2013.

Izgradnja celotne poljanske obvoznice bo stala 43 milijonov evrov, za kar je v višini 27 milijonov evrov zagotovljeno sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Če projekt ne bo zaključen v predpisanem roku do konca leta 2015, pa evropskih sredstev ne bo mogoče črpati in jih bo treba v celoti zagotoviti iz državnega proračuna.