Grajski bazar z goričkimi meštri

Na grajskem dvorišču pri Gradu na Goričkem so sejmarili ponudniki iz Krajinskega parka Goričko

Objavljeno
15. oktober 2017 11.53
Jože Pojbič
Jože Pojbič

Grad na Goričkem - Gorički meštri - mojstri po slovensko - so se v soboto znoova predstavili na že tradicionalnem grajskem bazarju na dvorišču gradu pri Gradu. In ne samo mojstri umetnih in domačih obrti, tudi številni pridelovalci in proizvajalci tradicionalnih živil so se na stojnicah  predstavili obiskovalcem. Skupno vsem domačim razstavljalcem je bilo, da so nosilci kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko, ki jo je park uvedel že leta 2010 in sedaj vključuje že okrog osemdeset ponudnikov storitev, izdelovalcev domače in umetne obrti ter proizvajalcev pridelkov in živilskih izdelkov.

Znamka je sicer še vedno precej neznana v širši slovenski javnosti, za to pa je krivo premalo vlaganja vanjo in to, da ne ponuja tudi skupne, profesionalne prodaje storitev, pridelkov in izdelkov njenih nosilcev. Grajski bazar je tako največja in ena redkih promocijskih akcij blagovne znamke Krajinski park Goričko, sicer pa park nosilce znamke predstavlja le še na svojih spletnih straneh in občasno na sejmih in prireditvah drugod po Sloveniji.

Na letošnjem bazarju pri Gradu pa svojih izdelkov niso ponujali samo domači ponudniki, ampak je gostovalo tudi nekaj ponudnikov iz avstrijskega Gradiščanskega. Poleg sejma je na bazarju bilo tudi nekaj prekmurske kulinarike, otroci so se lahko udeležili ustvarjalnih delavnic, ljubitelji gob so raziskovali gobe v okolici gradu, po grajskem parku pa je zainteresirane na spoznavanje rastlinstva popeljal tudi zeliščar.