Hotel Arena spet med živimi

Po včerajšnjem odprtju je hotel Arena, ki so ga vzele v najem Terme Maribor, 80-odstotno zaseden, med gosti največ Hrvatov.

Objavljeno
05. december 2014 23.26
Hotel Arena, 6.5.2014, Maribor
Miha Rubin
Miha Rubin
Maribor – Terme Maribor, glavni mariborski ponudnik prenočitvenih zmogljivosti, ki je za leto dni najel hotele propadlega Športnega centra (ŠC) Pohorje, so včeraj znova odprle hotel Arena pod Pohorjem. Hkrati so ga že začeli polniti gostje.

Hotel Arena, ki je zaprl vrata po stečaju ŠC Pohorje, je zdaj 80-odstotno zaseden, je včeraj povedal direktor marketinga Term Maribor Ninoslav Vidović. Po njegovih besedah zelo dobro kaže tudi za naslednje dni, med gosti pa je največ tujih turistov, predvsem iz Hrvaške in nekaj tudi iz Avstrije, Nemčije in Črne gore.

Kdaj bodo odprli še hotela Bolfenk in Videc, ki so ju tudi najeli od DUTB, bo po Vidovićevih besedah odvisno od razmer za smučanje na Pohorju. Vendar predvidevajo, da bodo vse objekte, skupaj s svojim hotelom Bellevue, ki je tudi še zaprt, odprli pred božičnimi prazniki.

V Termah Maribor po besedah direktorja Boruta Rojsa predvidevajo, da bo v najetih hotelih Arena, Bolfenk in Videc skupaj okoli 40 zaposlenih. Ni pa še povsem znano, koliko od tega bo nekdanjih delavcev ŠC Pohorje, koliko pa bo šlo za prerazporeditve znotraj Term Maribor.

Medtem lastništvo nad temi prevzema Gazpromova hčerinska družba Factoring Finance, ki bo kmalu tudi uradno pridobila 70-odstotni delež podjetja Platanus, 100-odstotnega lastnika mariborskih Term. Rojs je včeraj dejal, da zaradi sprememb lastništva ne bo sprememb v vodstvu Term, saj se (novi) lastnik strinja z njihovimi razvojnimi načrti, ki med drugim vključujejo ureditev večjega medicinsko-rehabilitacijskega centra. Tudi najem hotelov propadlega ŠC Pohorje je bil usklajen z družbo Factoring Finance, je povedal Rojs.

Ob tem je potrdil interes Term za poznejši odkup pohorskih hotelov, a pravi, da je zadeva lastniško zelo zapletena, saj je del hotelov, ki so jih najeli od DUTB, v zasebni lasti.