V Ikei bobne iz linije LATTJO umaknili iz prodaje

Podjetje Ikea poziva vse kupce, ki so v njihovih trgovinah kupili palice za bobnanje ali tolkala (otroške igrače) iz linije LATTJO, naj omenjena izdelka čim prej odstranijo z dosega otrok.

Objavljeno
15. januar 2016 14.18
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana − Podjetje Ikea poziva vse kupce, naj omenjena izdelka čim prej odstranijo z dosega otrok ter jih vrnejo v katerokoli trgovino Ikea. Zanje bodo prejeli polno nadomestilo, tudi če nimajo računa. V Ikei poudarjajo, da doslej v zvezi z omenjenima igračama ni bila prijavljena nobena nesreča, so sporočili iz Ikee.

Ikea omenjeni igrači umika in jih vpoklicuje iz previdnostnega ukrepa, ki temelji na šestih poročilih zaposlenih v trgovinah Ikea. Ti so namreč v poročilih opozorili na možnost, da kroglice, izdelane iz gume na bobnarskih palicah, lahko odpadejo. Seveda pa lahko odpadla kroglica pritegne pozornost otroka in v najslabšem primeru lahko nastopi nevarnost zadušitve. V Ikei poudarjajo, da je Ikea sicer oba izdelka testirala že pred prodajo in rezultati testov izpolnjujejo vse veljavne standarde za otroške igrače. Pri naknadnem testiranju pa so torej odkrili, da vendar obstaja varnostno tveganje.

»Razvijamo izdelke, ki so namenjeni spodbujanju otroške ustvarjalnosti in njihove naravne želje po igranju. Otroci pri igri ne razmišljajo o varnosti, zato moramo pri razvoju izdelka to storiti mi. Način razmišljanja v podjetju Ikea je preprost − prodajamo zgolj izdelke, ki bi jih v uporabo dali tudi lastnim otrokom. Kljub temu da bobnarske palice in tolkala iz linije LATTJO izpolnjujejo vse varnostne standarde otroških igrač, smo se odločili, da izdelka umaknemo iz prodaje. To je preventivni ukrep v izogib morebitnim nesrečam,« je pojasnila Cindy Andersen, vodja razvoja otroškega asortimenta pri podjetju Ikea.

LATTJO bobnarske palice in LATTJO lesena tolkala so del portfelja, ki se je prodajal v vseh trgovinah Ikea od 1. novembra 2015.

Oba izdelka kupci lahko vrnejo v katerokoli trgovino Ikea v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem, ne glede na to, v kateri trgovini so izdelek kupili. Ikea jim bo povrnila celotno kupnino, tudi če nimajo računa.