Imate raje denar v tiskani ali digitalni obliki?

Poslovni tednik Svet kapitala na 32 straneh z ekskluzivnimi zgodbami, intervjuji in globalnimi temami.

Objavljeno
06. oktober 2016 19.17
SVET KAPITALA
Uredništvo Sveta kapitala
Uredništvo Sveta kapitala
Ljubljana - Kapital je z gospodarsko krizo pridobil izredno negativno konotacijo. Toda kapital niso samo finančne mahinacije. Kapital je veliko več. Delo je zato marca lani zagnalo mesečno prilogo Svet kapitala, ki jo od jutri nadgrajuje v tednik in spletni portal www.svetkapitala.si.

»Danes je za Delo in medijsko krajino v Sloveniji poseben dan, bolj poseben, kot bi si lahko mislili ali nam bodo mogoče celo priznali. Poseben zato, ker od danes medijska hiša Delo postavlja nov standard za poslovne medije tako v tisku kot na spletu oziroma na mobilnih platformah,« je dejal Gregor Knafelc v. d. odgovornega urednika Dela na današnji predstavitvi Delove priloge Svet kapitala.

Z velikimi ambicijami se je podala v novo poglavje profesionalne poti tudi Petra Kovič, odgovorna urednica Sveta kapitala, ki je najbolje znana poslušalcem oddaje Poslovna krivulja na radiju Val 202, kjer je bila zaposlena več let. »Na 32 straneh boste lahko vsak petek brali vsebine, katerih rdeča nit je vijuganje med globalnim in lokalnim z nujnim zapikom ob vsakem zapisu - uporabni vrednosti oziroma vsebini, zaradi katere bo odločanje o novem poslovnem ali osebnem koraku lažja in boljša,« je nagovorila zbrane menedžerje, predstavnike podjetij in novinarje.

Kakovostne vsebine ...

Svet kapitala bo redni spremljevalec vsakega petkovega časnika Delo, naročiti pa ga bo mogoče tudi samostojno. V poslovnem tedniku bodo predstavljene domače ekskluzivne zgodbe, intervjuji ter globalne teme, katerih cilj bo najti presečišče množic aktualnega, uporabnega in zanimivega.

                                                                   Foto: Blaž Samec/Delo

»S pravnimi nasveti vas bodo vsak teden ozaveščali najboljši slovenski pravniki, z borznimi komentarji in izkušnjami vas bodo seznanjali najboljši analitiki in profesorji,« je nadaljevala Kovičeva. Ključne vsebine tednika bodo tako še naprej povezane z gospodarstvom, financami, upravljanjem podjetij, tehnološkimi trendi in prebojnimi inovacijami.

... tudi v minimalistični spletni preobleki

Hkrati s tednikom bo začel delovati nov poslovni portal www.svetkapitala.si, namenjen sodobnim poslovnežem, menedžerjem in mladim profesionalcem.

Spletni portal smo zasnovali minimalistično, z izpostavljenimi naslovi, privlačnimi fotografijami in grafičnimi elementi. Poleg vsebin iz tednika boste v njem lahko našli aktualne poslovne, finančne in gospodarske novice ter nasvete, predstavljene bodo prebojne inovacije, tehnološke novosti in digitalne smernice.

Manjkala ne bodo niti karierna priporočila strokovnjakov in karierne priložnosti na trgu ter predstavitve nepremičninskega trga z izbranimi ponudbami. Vključene bodo tudi ekološke in družbenoodgovorne tematike ter predstavljene smernice sodobnega življenjskega sloga.

Digitalizacija in investicije v razvoj

Gregor Knafelc se je dotaknil tudi same reorganizacije Dela pod novim lastnikom. »Na Delu smo lani sprejeli novo strategijo, ki ne predvideva, da Delo obrnemo na glavo, ampak da je transformacija proces, jedro sprememb pa digitalizacija ter investiranje v razvoj in nove produkte. Zato je pomembno, da poudarimo, da je Delo na poti, ko določamo nov poslovni model, ki ga v preteklosti nihče ni mogel izpeljati.«

Ekipa poslovnega tednika Svet kapitala in v. d. odgovornega urednika Dela Gregor Knafelc (skrajno levo). Foto: Voranc Vogel/Delo

Knafelc si želi, da bi Svet kapitala postal sinonim za petkovo Delo, kot je Sobotna priloga sinonim za sobotno Delo. Ekipo, ki bo ustvarjala nov poslovni tednik, bodo sestavljala znana Delova gospodarska peresa, že pred časom pa so se ji pridružili tudi Jan Bratanič, Pija Kapitanovič, Simona Drevenšek, Jernej Ogrin, Kaja Kovič ter Ciril Horjak in dr. Jure Strojan.

Vabljeni v svet kapitala tako v tiskani kot tudi digitalni obliki.