Ime leta 2012 je anonimni upokojenec

Poslušalci Vala 202 so izbrali gospoda, ki je družini v okviru projekta Botrstvo podaril stanovanje.

Objavljeno
19. december 2012 20.03
APTOPIX Texas Daily Life Christmas
M. Č., Delo.si
M. Č., Delo.si

Ljubljana - Hči anonimnega upokojenca je ob glasovanju za ime tedna pred časom dejala, da tega niso želeli obešali na veliki zvon.

»Stanovanje smo prodajali, a v tem kraju so hiše tako poceni, da so mu nekateri zanjo ponujali 500 evrov. Očeta je prizadelo in rekel mi je, naj poiščem nekoga, ki mu bo stanovanje podaril,« je pojasnila. »Spoštovali smo njegovo odločitev, smo skromni in nočemo biti v središču pozornosti, tako kot politiki. Mi ne bomo imeli nič več in nič manj zaradi tega,« je še dodala.

Namesto nagrajenca bo Mozaik prevzela predstavnica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Tanja Petek.

Poslušalci Vala 202 vse leto vsak ponedeljek glasujejo za ime tedna, nato pa vsako zadnjo soboto v mesecu še za ime meseca. Tako so izglasovali dvanajst finalistov, ki so v posameznem mesecu stopili iz povprečja. Ti so med seboj odločili, komu bo pripadalo naziv ime leta.

Botrstvo otrokom

Letos je bil poseben poudarek dan projektu Vala 202 in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Botrstvo v Sloveniji. Projektu se je Val 202 pridružil marca z željo, da bi v kratkih ponedeljkovih prispevkih predstavili zgodbe otrok s socialnega roba, so sporočili iz Radiotelevizije Slovenija (RTVS).

Ob koncu leta je v projekt vključenih že več kot 1300 otrok, ki jim 1420 botrov vsak mesec daruje po 30 evrov. Nekaj srednješolcev ima po dva botra, ker le s tako pomočjo lahko obiskujejo šole, ki so si jih izbrali.

Botri so v letošnjem letu nakazali otrokom skoraj 200.000 evrov v Botrskem skladu, kamor se steka denar od donatorjev, iz SMS-sporočil poslušalcev Vala 202 in od neposrednih donacij pa je bilo zbranih skoraj 180.000 evrov. Skupna vsota je torej presegla 380.000 evrov.