Inšpektorji si ogledujejo Türkovo nepremičnino v Seči

Pregledali so že projektno dokumentacijo in opravili ogled na kraju samem, so povedali na Inšpektoratu RS za promet.

Objavljeno
23. april 2013 18.45
šuligoj turk
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana, Piran - Gradbeni inšpektor vodi ugotovitveni postopek v zvezi z domnevno črno gradnjo na zemljišču v katastrski občini Sečovlje, ki je v lasti Vitoslava Türka oziroma podjetja Virtus.

Pregledali so že projektne dokumentacije in opravili ogled na kraju samem, so povedali na Inšpektoratu RS za promet, energetiko in prostor. S tem se je začel inšpekcijski postopek zaradi domnevno nelegalno zgrajenih vil.

Gradbeni inšpektor v ugotovitvenem postopeku na zemljišču s parcelni št. 402/10, 402/11, 402/12 in 402/13, k.o. Sečovlje ugotavlja morebitno neskladnost oziroma nelegalnost gradnje.

Na inšpektoratu sicer ne morejo komentirati dejanj v konkretnem inšpekcijskem postopku, niti jih napovedovati. Kot so dodali v pisnem odgovoru, bo gradbeni inšpektor, v kolikor bo ugotovil kršitve predpisov o graditvi, ukrepal v skladu z zakonodajo.

Türk, ki sicer začasni vodja Elektra Slovenije (Eles) naj bi na kmetijskem zemljišču v Seči postavil črni gradnji - vilo, v velikosti 380 kvadratnih metrov, ki je v lasti ljubljanskega podjetja Virtus, ki ga obvladujeta sinova Vitoslava Türka, in hiša zakoncev Türk.

Domnevne nepravilnosti pri gradnji je sicer začela preiskovati tudi policija, Türk pa je vse očitke o črnograditeljstvu doslej zavrnil.