Tiha kadrovska menjava v Portorožu

Marino Antolovič, predsednik uprave Istrabenz Turizma, odhaja s funkcije. Najverjetneje sta ga odnesli dve reviziji.

Objavljeno
28. november 2014 20.05
jsu/ISTRABENZ
Suzana Kos, Ozadja
Suzana Kos, Ozadja

Portorož - Januarja letos je bil Marino Antolovič imenovan za predsednika uprave Istrabenzove turistične divizije, na današnji seji nadzornega sveta pa je bila sprejeta odločitev o predčasni prekinitvi funkcije. Konec decembra mu preneha tudi zaposlitev.

Marino Antolovič, predsednik uprave Istrabenz Turizma, odhaja s položaja, na katerega je bil za štiri leta imenovan januarja, pred prehodom na dvotirni sistem upravljanja družbe pa je bil glavni izvršni direktor. Antolovič sodi med najbolj znane in prekaljene turistične menedžerje pri nas in je v različnih vlogah več kot dve desetletji krojil usodo portoroškega turizma.

Dobil naslednico

Danes pozno popolne je bila na spletni strani ljubljanske borze objavljena novica, da je bil na seji nadzornega sveta obravnavan predlog Marina Antoloviča za sporazumno prenehanje mandata in pogodbe o zaposlitvi.
Nadzorni svet je predlog sprejel in na položaj predsednice uprave za mandatno obdobje petih let imenoval pravnico Lorelo Dobrinjo, sedanjo izvršno direktorico, ki bo vodenje prevzela 1. januarja. To portoroško turistično podjetje, ki zaposluje 400 ljudi, ima v kraju šest hotelov in enega v Opatiji.

Po dveh revizijah

Predsednika nadzornega sveta Andreja Laznika nam ni uspelo priklicati; ugibamo pa lahko, da sta vzrok za razhod tudi dve reviziji, ki sta bili po naših informacijah v družbi Istrabenz turizem opravljeni v zadnjih mesecih. Prva o sodelovanju z industrijsko pralnico Virdis, ki je v lasti Antolovičevega sina in je prala umazano Istrabenzovo hotelsko perilo; ta pralniški posel naj bi bil po ocenah sogovornikov vreden okoli milijon evrov na leto, zanj pa ni bilo javnega zbiranja najugodnejših ponudb.

Antolovič je poudarjal, da je pri tem sodelovanju vse zakonito in da so hoteli s tem poslom le prihranili. Druga revizija, dokument sicer nosi oznako zaupno, je ocenila obvladovanje tveganj na področju investicij.

Po neuradnih informacijah Antolovič ob odhodu iz Istrabenz turizma ne bo dobil odpravnine.