Fištravca protestno zapustilo še pet svetnikov

Svetniki bodo ustanovili novo svetniško skupino, ki naj bi delovala za dobro mesta in ljudi.

Objavljeno
29. julij 2016 13.35
tre*ROTOVŽ
Vi. V, STA, Pi. K.
Vi. V, STA, Pi. K.

Maribor - Mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in Melita Petelin izstopajo iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca. V sporočilu za javnost so zapisali, da so nad potezo mariborskega župana, da razpusti koalicijo, presenečeni, saj se v svetniški skupini o tem niso pogovarjali. Prepričani so, da gre zgolj za še »en zameglitveni manever in iskanje nekih drugih krivcev za porazno stanje v Mariboru«.

Zapisali so še, da so župana večkrat opozarjali na nedopustna dejanja posameznikov iz njegove najožje ekipe in da se je v dveh letih in pol popolnoma oddaljil od predvolilnih obljub.  Napovedujejo, da bodo ustanovili novo svetniško skupino Za napreden Maribor, ki bo delovala v korist Maribora.

Prepričani so, da Maribor nujno potrebuje razvojne projekte in nova delovna mesta. »Le ta pa nam zaradi nesposobnosti odgovornih bežijo iz Maribora, da o tovarnah baterij in mednarodnih univerzah raje sploh več ne govorimo kot o realnih obljubah«, so dodali. Župana in njegove sodelavce pozivajo, naj prenehajo s plenjenjem mesta ter političnim kadrovanjem in začnejo delati za dobro ljudi.

Mariborski župan Andrej Fištravec ob izstopu petih svetnikov iz svetniške skupine županove liste ni presenečen. Izstop podžupanje Melite Petelin pa razume tudi kot odhod s položaja podžupanje, s čimer jo je tudi že seznanil in ji izdal odločbo o njeni razrešitvi, so sporočili z Mestne občine Maribor.

Petelinova pa se je po njegovih besedah »sama razrešila z mesta podžupanje, saj je odstopila kot članica moje liste, ne da bi me o tem predhodno obvestila«.

Ob tem je izpostavil, da je imela doslej pooblastila na področju financ, javno-zasebnega partnerstva, infrastrukturnih projektov, investicij in komunale, »zato težko trdi, da ne more biti soodgovorna za stanje v mestu.«

Že v četrtek je Fištravec sicer na Facebooku zapisal, da se tisti, ki misli, da v mestnem svetu pritiska tipki za in proti njemu na uslugo ali v škodo, krepko moti. »Gre za mesto in odločanje o zadevah, ki se tičejo vseh prebivalcev Maribora,« je poudaril in dodal, da bo za rezultate, ki so odvisni od njega in njegove liste v mestnem svetu, vedno prevzemal odgovornost. »Oceno o tem, kaj so prispevale k dobrobiti mesta druge stranke in liste, ki delujejo v mestnem svetu, pa bodo dali volivci na volitvah,« je dodal.

Zdaj že nekdanjim svetnikom njegove liste je Fištravec sicer zaželel konstruktivno delovanje v mestnem svetu.