Jaka Ažman kandidat za direktorja Turizma Bled

Mandat novega direktorja bo občinski svet potrjeval na seji sredi marca, mandat pa bo predvidoma nastopil prvega aprila.

Objavljeno
26. januar 2015 17.38
bra*Jaka Ažman
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Bled – Svet Turizma Bled je skladno s pričakovanji odločil, da občinskemu svetu za novega direktorja Turizma Bled predlaga Jako Ažmana.

Med tremi kandidati je sedem od osmih glasov svetnikov prejel Ažman, ki se je najbolj približal postavljenim kriterijem. Ocenjevali so osebno predstavitev kandidatov, njihove poslovne motive, pa tudi rezultate testiranja, ki ga je izvedlo podjetje Proacta, je dejala Jana Špec, predsedujoča svetu zavoda.

Občinski svet bo o predlogu glasoval na marčni seji, mandat bo nastopil prvega aprila. Presenečenja na glasovanju na občinskem svetu župan Janez Fajfar ne pričakuje, od bodočega direktorja pa pričakuje ohranitev dosežene ravni blejskega turizma in njegovo nadgradnjo.

Jana Špec pričakuje veliko od bodočega direktorja in opozarja, da na vse stvari, ki zaznamujejo turizem na Bledu, direktor ne more vplivati, pri tem pa je izpostavila, da na Bledu sami ne morejo financirati gradnje obeh obvoznic, ki sta nujni za razvoj Bleda.