Janković pojasnjuje

Ljubljanski župan o očitkih v zvezi s posli Mercator v Nišu, MOL-GREP, zemljišča Baza Dante in Lekarna Ljubljana.

pet, 25.05.2012, 14:08

Ljubljana - Zoran Janković je zaradi očitkov pri denarnih transakcijah Grepa, Baze Dante, KLM Naložb ... danes poslal sporočilo za javnost, kjer želi »še enkrat strnjeno pojasniti aktualne zadeve, z namenom korektnega in poštenega obveščanja javnosti.«

Odzval se je tudi na začetek sodne preiskave domnevnih nepravilnosti pri nakupu lokacije za Mercator center v Nišu, ki je bila izvedena, ko je Janković vodil Mercator.

V sporočilu, ki ga objavljamo v celoti, je zapisal:

• Pri nakupu lokacije za Mercator center v Nišu ni šlo za sporne posle.

• Mestna občina Ljubljana je z družbo GREP sklenila pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu za izgradnjo dvorane in stadiona v Stožicah.

• Zemljišče, ki je v lasti podjetja Baza Dante, je del večjega območja urejanja, ki je bilo v dolgoročnem planu občin in mesta »Ljubljane 2000« iz leta 1986 že zazidljivo in namenjeno inštitutom in univerzi.

• Nekateri mediji glede poročila o opravljenem nadzoru v Lekarni Ljubljana zavajajo javnost. V poročilu so zapisane domneve, ne pa ugotovljena dejstva.

Svoje trditve je Janković v sporočilu podrobneje pojasnil.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
6 komentarjev
wladymyr

Ko je bil Zoki še mlad preprodajalec kmečkih reči, živil in živali, je prodajal na trgu petelina. Kupec ga sprašuje:"Je dober petelin, skače na kokoši?" "Skače, skače na kokoši, race, gosi, zadnjič je skočil celo na psa pa na ovco! Ja zakaj ga pa potem prodajate, če je tako dober? Ne vem zadnje čase me tako čudno gleda" pravi kmet.


p.s.: Vsaka podobnost z izjavami objave je zgolj naključna.

25. maj 2012, ob 22:17:27
Neznan

In še se sprašujemo, zakaj je tožilstvo pod "Gorenakom"?.

25. maj 2012, ob 19:07:39
jup

Silovita organizirana medijska kampanja proti Jankoviču. Da je organizirana se vidi že po tem da spet prikazujejo iste spise pa tudi posnetke kot pred volitvami ,travnik in grmovje parcele ki naj bi bila last jankovičevega sina sem videl gotovo že 30 x. Zasliševanje jankovičevih sinov Na dan vlećejo
10 let stare spise o gradnji že stokrat prežvečene in prirejene gradnjo Merkatorja v Srbiji. Smešno je seveda tudi to da Jankoviča obtožujejo zato ker je Jaklič v ljubljanski lekarni ustvaril dobiček ,pa za neprimeren obesek simbola jabolke.
Če bi se res šlo za skrb zaradi oškodovanja države bi morala potekati preiskava suma kaznivega dejanja v tajno kot se sicer
dela da osumljeni nima možnosti uničiti dokumentacijo . Ker pa so dokumenti nezakonito prej pridejo na POP TV kot na policijo in sprožili medijsko kampanjo proti Jankovilu pred potrditvijo suma in sodbe je potem menda vsakemu jasno da se gre za umazano politično gonjo tako kot pred leti pri Golibiču. Hujskanje javnosti brez uradnih dokazov bi moralo biti tudi kaznivo dejanje.
Na POP TV ne morejo brzdati svojo škodoželjnost in zavist ker Jankoviču rating raste . Zloraba medija je tu totalna
tako kot pri Golobiču ki so mu uspeli uničiti kariero ker ni bil na njihovi politični liniji. V svojih intrigah so tako zagnani da v poročilih v Jankoviča dajo na prvo mesto in šele potem poročila ki pa so življenskega pomena.
Histerija s katero to počenjajo bi bila lahko zanimiva za patologe ker same zadeve izpred več let ki jih lahko potrdi ali ovrže samo sodna preiskava
nikakor ne opravičujejo take evforije. In radi bi jo prenesli še na druge. Poden.

25. maj 2012, ob 18:23:40
Neznan

Res bi bilo dobro, da se ti novinarji vsaj malo umirijo, ali pa so plačani po ........ Sprašujem se, ga mi "serjemo", ker komentiramo?.

25. maj 2012, ob 18:19:08
Ruav

vse skupaj je zakuhal Ivan Janša, vojni dobičkar s pomočjo svojih "neodvisnih" medijev.
Jankovič je že večkrat odgovoril na zavajujoče članke medijev, ki zvesto služijo Ivanu,
zdaj je na vrsti Ivan Janša, da na enak način razgrne svoje orožarske posle, pa afero Patria itd.
bomo videli kdo ima jajca in kdo ne !

25. maj 2012, ob 15:09:54
Neznan

po pričakovanju suvereni demantiji zmagovalca državnozborskih volitev 2012 in najbolj priljubljenega in spoštovanega župana ljubljane po ivanu hribarju

čestitke, zoran

25. maj 2012, ob 14:35:58
6 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej