Je Blaž Kavčič lastnik KZS?

Kljub izglasovani nezaupnici in suspenzu Blaž Kavčič še vedno vztraja na vrhu kinološke zveze.

Objavljeno
27. januar 2014 20.51
Forme, 04.04.2013. v Blaz Kavcic predsednik kinoloske zveze. Foto: Marko Feist
Dejan Karba, Murska Sobota
Dejan Karba, Murska Sobota

Ljubljana – Potem ko so konec lanskega novembra navzoči delegati izredne skupščine Kinološke zveze Slovenije (KZS) soglasno izglasovali nezaupnico predsedniku zveze Blažu Kavčiču (glasovalo je več kot dve tretjini vseh), ta še vedno samovoljno vztraja na vrhu zveze. Zdaj se zapleta pri registraciji spremembe zastopnika zveze na upravni enoti.

Poleg tega da članom nadzornega sveta še vedno z varnostnikom preprečuje dostop do sedeža zveze (in torej tudi do logistične podpore zveze), je Blaž Kavčič – drugi mandat predsednika KZS je nastopil marca lani – 10. januarja na Upravno enoto Ljubljana poslal zahtevo za udeležbo v postopku registracije spremembe zastopnika KZS.

To nekdanjemu predsedniku državnega sveta sicer omogoča zakon o splošnem upravnem postopku (tretji odstavek 142. člena, op. p.), a Kavčič ne bi smel pozabiti, da je sredi lanskega decembra prejel sklep o suspenzu, ki mu po besedah predsednika nadzornega odbora KZS Romana Graha »odvzema vsa pooblastila predsednika KZS«.

Tako člani nadzornega kot upravnega odbora kinološke zveze – z njimi pa se strinjajo tudi člani disciplinske komisije KZS – vedo povedati, da je bil Kavčič po izrečenem suspenzu skladno s statutom KZS tudi povabljen na primopredajo poslov prvemu podpredsedniku Iztoku Trčku. »A Kavčič se je raje zabarikadiral v prostore kinološke zveze in je članom upravnega in nadzornega odbora onemogočil vstop. Kdo, za vraga, je Blaž Kavčič? Lastnik Kinološke zveze Slovenije?« so zapisali člani upravnega in nadzornega odbora.

Trček je na Kavčičevo zahtevo po udeležbi v postopku na upravno enoto prejšnji teden poslal ugovor. Zapisal je, da »Blaž Kavčič ni pojasnil, katere svoje konkretne pravice želi zavarovati v tem postopku, pri čemer doslej za varovanje teh pravic ni storil prav ničesar«. Trček je med drugim tudi zapisal, da »je bil mag. Blaž Kavčič vidni akter zakonodajne veje oblasti. Zato mu ne more biti neznano, da so posamezne veje oblasti samostojne. Menda ne misli, da izvršna veja oblasti lahko zadrži sklepe sodne veje oblasti?«