Kakšni evri?! V deželi škratov štejejo le škratini

Coprnica zofka bo otrokom delila sladke črve, staršem pa točila kačjo slino. 

Objavljeno
30. september 2016 11.06
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Slovenj Gradec – Na Zagmajškovem vrhu, hribčku nad Slovenj Gradcem, bo samo še jutri mrgolelo škratov in škratic ter drugih bajeslovnih bitij. Škrati so namreč staknili glave in pogledali v nebo ter zaradi slabe vremenske napovedi odpovedali nedeljsko druženje z otroki in njihovimi starši.

Jesensko škratovanje, ki je na Gmajni potekalo že prejšnji konec tedna, se bo začelo ob 11. uri. Obiskovalce bodo v Škratovem gozdu čakala številna bajeslovna bitja, do coprnice Zofke pa bo treba čez bližnji hrib. Zofka, vedno glasna, a nadvse prijazna čarovnica, bo otrokom delila sladke črve, njihovim spremljevalcem pa točila kačjo slino. Njena hiška je skrita ob vnožju hriba in če boste sledili smerokazom, je ne boste zgrešili. Velika atrkacija bo tudi kotaljenje buč in vožnja s Škratovim vlakom. 

V Deželi škratov so postavili škratovo vas, ob njej pa tudi oder. Na njem bo ob 15.30 uri lutkovna predstava Pujsa imamo za soseda, ob 17. uri pa predstava v mraku Sneguljčica in dvajset palčkov. Otroci bodo v Škratovi deželi spoznali, kako iz zrn ajde nastane moka, kako iz jabolk stisniti sveži sok in kako težko je na roke pomolsti kravo. 

Za ustvarjalne delavnice in lutkovni predstavi vstopnine ni, pač pa je treba seči v žep le za ogled Škratovega gozda. Odrasle bo ogled stal dva evra, otroke pa en evro. A v Deželi škratov ni moč plačevati z evri. Tam velja posebna valuta; škratini, ki jih lahko zamenjate v Škratovi menjalnici. Za en evro dobite dva škratina, ki jih boste potrebovali tudi, če se boste želeli okrepčati na Škartovih stojnicah.