Predstavitvena informacija

Kakšno pa je vaše finančno zdravje? Izboljšajte svoje osebne finance z brezplačno aplikacijo

Finančna nepismenost je eden glavnih virov večine finančnih problemov posameznika. Tudi Slovenci v večini primerov ne znamo opisati svoje trenutne finančne slike niti ne razmišljamo prav dosti o svoji finančni prihodnosti.
Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Foto: Getty Images/iStockphoto

Da je finančna pismenost velik izziv, kažejo tudi najnovejše raziskave, po katerih smo Slovenci v povprečju na tem področju dosegli komaj polovico razpoložljivih točk. V šoli bi to pomenilo oceno »zadostno«, v življenju pa se kaže kot slaba urejenost osebnih financ.

Kot odgovor na izzive, ki jih prinaša finančna nepismenost, je skupina neodvisnih strokovnjakov s področja finančnega svetovanja razvila spletno aplikacijo Eeezy finance, ki posamezniku pomaga razumeti njegovo trenutno finančno zdravje.

 

Brezplačna ocena finančnega zdravja

Foto: Eeezy finance
Foto: Eeezy finance

Z aplikacijo Eeezy finance si v trenutku naredite oceno finančnega zdravja. Gre za inovativen in povsem nov način merjenja urejenosti osebnih financ. Postopek je zelo enostaven. Najprej v aplikaciji rešite kratek vprašalnik na temo osebnih financ. Na podlagi vnesenih podatkov vam aplikacija nato naredi oceno finančnega zdravja, ki vam pove, katera področja imate dobro urejena in kje bi se lahko še izboljšali. Da pa ne streljate v prazno, vas aplikacija preskrbi s konkretnimi nasveti in predlogi za izboljšanje finančnega zdravja in dvig ocene.

Foto: Eeezy finance
Foto: Eeezy finance



Glavna prednost aplikacije je, da je prilagojena za vsakdanjo rabo in ne vsebuje nepotrebnega finančnega žargona. Aplikacija je brezplačna, takšno poročilo pa na trgu stane več sto evrov. Za oceno vam ni treba k finančnemu strokovnjaku, ampak jo lahko pridobite v 10 minutah, ko se vozite z avtobusom v službo ... 

Na podlagi vprašalnika v aplikaciji boste dobili oceno svojega finančnega zdravja, ki vam na poljuden način razloži pomembne vidike vaših osebnih financ. Če aplikacija ugotovi, da neko področje vaših financ ni optimalno, vam ponudi rešitve oziroma predloge, kako izboljšati vaše finančno zdravje.

 

Na primer: Za stabilno finančno prihodnost
Foto: Eeezy finance
Foto: Eeezy finance

Ocena finančnega zdravja vam pomaga, da si uredite osebne finance in izboljšate področja, ki so tega potrebna. Če o kakšni odločitvi niste prepričani, vam aplikacija prikaže simulacijo vpliva vaše današnje odločitve na vašo prihodnost.

Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto