Tudi občinski svetniki bi razrešili ravnatelja Simčiča

Svet zavoda je že na seji 23. januarja na predlog inšpektorata za šolstvo in šport začel postopek razrešitve ravnatelja Simčiča.

Objavljeno
20. februar 2015 12.50
ium*deskle
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Kanal − Svetniki občine Kanal ob Soči so na četrtkovi izredni seji, ki je bila zaprta za javnost, razpravljali o predlogu šolske inšpekcije za razrešitev ravnatelja osnovne šole Deskle Vojka Simčiča. V večurni razpravi so prisluhnili tudi zagovoru ravnatelja, nato pa sklenili, naj se postopek njegove razrešitve nadaljuje, so sporočili z občine.

Kanalski občinski svetniki so se seznanili tudi z mnenjem sveta staršev, čeprav predsednica sveta zavoda Mirjam Košuta na seji ni bila navzoča. »Svetu zavoda predlagamo, naj v skladu z zakonom in svojimi pristojnostmi nadaljuje postopek o razrešitvi in zagotovi čimprejšnje in nemoteno delovanje Osnovne šole Deskle,« so v sklepu zapisali svetniki. Ravnatelja so sicer v izjavi podprli njegovi stanovski kolegi.

Dečka so sošolci pretepli

Svet zavoda je že na seji 23. januarja na predlog inšpektorata za šolstvo in šport začel postopek razrešitve ravnatelja Simčiča.

Na Osnovni šoli Deskle je pojav medvrstniškega nasilja odmeval tudi v medijih. Pri tem so nekateri opozorili, da ravnatelj v primeru nasilja ni ukrepal, kot bi moral. Dečka, ki so ga sošolci pretepli, so že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa bo plačala kanalska občina.

Inšpektorat predlagal razrešitev Simčiča

Zaradi tega dogodka je na šolo prišla šolska inšpekcija, ki je v pregledu ugotovila več kršitev šolske zakonodaje, tudi v zvezi z neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja. Ravnatelju in šoli so zato podali 11 odredb in devet predlogov za izboljšave pri izvedbi vzgojno-izobraževalnih dejavnosti šole ter izrekli še 14 opozoril.

Na inšpektoratu za šolstvo so predlagali tudi razrešitev ravnatelja zaradi velikega števila v nadzoru ugotovljenih nepravilnosti in kršitev. Proti takšni odločitvi inšpektorata so ostro protestirali v Združenju ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva.